אופי השאלה שלי טיפה שונה...
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
שמי דן, אני בן 21 ומתעניין בפסיכולוגיה קלינית מאז שאני זוכר את עצמי. הייתי רוצה לדעת מנקודת מבט של פסיכולוג\ית האם יש קושי בלמצוא עבודה אחרי תואר שני ללא ניסיון, כמה בערך עולה כל העסק ומה השכר ההתחלתי (שוב, בערך) בתחום. בדקתי בהרבה מקומות והייתי רוצה לשמוע את דעתו של המקור הכי אמין. אני מקווה שהשאלה במקום, תודה מראש זה מאוד יעזור לי להחליט.
דן יקירי, שאלתך גרמה לי חיוך וגייסה אותי ל?אתגר. למען הגילוי הנאות אומר שאיני מחשיבה את עצמי, ולו לרגע, למקור הכי אמין. ובכל זאת. "כל העסק" עולה משהו כמו: שלוש שנים תואר ראשון ( שנת אוניברסיטה עולה היום כ- 12,000 ש"ח, לא כולל מחברות, קלסרים, עטים, חנייה ודו"חות אם יש לך רכב, אוטובוסים ורכבות אם אין לך, קפה ובייגלה בלי כלום) שנתיים-שלוש תואר שני (כנ"ל, כשבמהלכן אתה גם עובד כבר כמטפל, ללא כל תמורה!) ארבע שנות התמחות בהן מרוויחים "שכר" של כ- 2,500 - 2,000 ש"ח על חצי משרה שבחיים אינה מסתכמת בשעות עליהן התחייבת. בסוף ההתמחות לומדים לקראת בחינת ההתמחות, מה שעשוי לעלות בכסף נוסף. כמומחה, סביר שתחפש עבודה במסגרת מוסדית כלשהי בה תרוויח מעט יותר מאשר בתקופת ההתמחות, ואם תפתח קליניקה פרטית יטפטפו אליך מטופלים בקצב שיאפשר לך לעבור לגרעינים לבנים אולי בסוף השנה השניה. אם אתה אוהב אנשים, אוהב אתגרים, מתעניין בטבע האנושי במידה רבה ומוכן ללמוד על עצמך דרך ובעזרת אנשים אחרים (מטפלים ומטופלים), יודע לעבוד קשה עם תמורה כספית מועטה, יודע ללמוד ומתחייב לא להפסיק לעשות זאת לעולם - צא לדרך, ולא תצטער על כך אף פעם. אם אתה רוצה לעשות כסף - תפתח פיצוציה ! :-) שלך, ליאת
ולאחר 10 שנות עבודה מהו השכר הממוצע?
תודה רבה לכל העונים. כמובן שזאת לא התשובה שהייתי רוצה לשמוע :) אבל חייבים להיות עם הרגליים על הקרקע. כרגע אני עומד בפני חתיכת פרשת דרכים, להמשיך בעבודה שאני לא שונא ולא אוהב אבל עם תנאים מעולים (כאלה שפסיכולוג רואה אחרי 5 שנים לפחות לפי ההסבר שלך) או להתחיל מאפס, לקחת סיכון ולעשות משהו שתמיד רציתי. אני אדאג אותך בהחלטתי :)