האם קרה לכם בטיפול
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
מצב שבו אתם מספרים דברים עליכם והמטפל/ת לא זוכרים? אני חצי שנה בטיפול וסיפרתי על עצמי הכל - ואין לי בעיה עם זה, אבל מידי פעם אני נוכחת שהמטפל בכלל שוכח דברים חשובים שסיפרתי לו בפגישה קודמת או לפני כמה פגישות. כל כך הרבה דברים דיברנו על אמא שלי ואז פתאום הוא לא זכר משהו מאוד חשוב שהיה בשיחות. אני הרגשתי ממש חרה. אפילו חשבתי לעזוב את המטפל ולעבור למישהו אחר. אחר כך חשבתי אולי זה קורה לכולם. אם למטפל יש 40 איש בשבוע - אז באמת איך הוא יכול לזכור אבל זה עדיין גורם לי להרגיש חרה. אני שופכת הכל - ואחרי שבוע כאילו לא אמרתי. איך אפשר בכלל לסמוך עליו? הוא צריך לעשות אינטגרציה מכל הדברים שדיברנו - ואיך הוא יעשה את זה אם הוא שוכח דברים? האם גם אצלכם זה קורה? האם כאילו כל שעה היא בנפרד ודברים לא מתקשרים לדברים אחרים שנאמרו.? איך אתם מרגישים עם זה? אוף אני רואה שזה יצא ארוך. אבל מילא.
לאורנה, בתור אחת שמטופלת כבר הרבה שנים ושעברתי כמה מטפלים זה לא נראה לי סביר שהמטפל לא יזכור דברים שסיפרת לו.לי זה קרה בערך פעמיים אצל מטפלת אחת ,מה שנראה לי סביר ,אבל בתדירות שאת מתארת זה נשמע נורא ואני לא הייתי נשארת אצל מטפל זה ,אבל לדעתי כדאי לך לדבר איתו על כך אם עוד לא עשית זאת. בהצלחה.
אורנה שלום, לדעתי הכל ענין של מידה. אך טבעי הוא לשכוח. מטפלים שוכחים. מטופלים שוכחים. מסיבות רבות, שונות ומגוונות. השאלה היא מה וכמה. נראה לי מעניין שתדוני עם המטפל שלך על הנושא. מדוע שכח נושא כל כך חשוב לך? מה המשמעות של זה בתוך הקשר הטיפולי? נראה לי חשוב שתהיה יכולת בתוך הטיפול לדון בנושאים הללו לפני קבלת החלטה לעבור לטיפול אחר. בברכה, גדעון