יעוץ פסיכולוגי ללא תשלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/03/2006 | 15:43 | מאת: אלינור

שלום רב, יש לי חברה מאד טובה שסובלת מהפרעת אכילה (בולמיה). היא איננה מודעת לעובדה שאני יודעת על מצבה אך מה שכן הצלחתי לדבר איתה ולגרום לה להפתח אלי והיא אכן הודתה שיש לה בעיה עם דימוי הגוף שלה. עודדתי אותה ללכת לדבר על כך עם פסיכולוג בתקווה שהטיפול יעזור גם בנושא הפרעת האכילה. היא אמרה שהיא מאד רוצה ללכת לטיפול מקצועי אך יש לה מגבלות כספיות ואין היא יכולה להרשות לעצמה את הטיפול גם אם הוא יערך בסבסוד מסוים. אני מאד חוששת בגלל מצבה ומפחדת לדבר עימה על כך מחשש שהיא תתרחק ממני. שמעתי שישנה אפשרות כלשהי לקבל יעוץ בחינם. האם מישהו יוכל להסביר לי בבקשה את התהליך, תנאי הזכאות וכמו כן היכן ניתן לקבל שירות זה באיזור חיפה. תודה רבה.

14/03/2006 | 18:09 | מאת: שלמה

למיטב ידיעתי יש בבית חולים רמבם בחיפה, מרכז לטיפול בהפרעות אכילה. כדאי להתקשר לשם ולשאול. אם הטיפול הוא של בית החולים יתכן וניתן במסגרת סל השרותים הרפואיים ואין צורך בתשלום. תתקשרי לשאול. אם אין שם טיפול מסוג זה תוכלי לברר אצלם היכן ניתן לקבלו.

14/03/2006 | 22:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלינור, נוסף על המלצתו הטובה של שלמה, אפשר לפנות גם למרפאות הציבוריות של משרד הבריאות (מרפאות בריאות הנפש), רק יש להביא בחשבון רשימות המתנה ארוכות (יש ביקוש גדול לשירותים חינמיים). בהצלחה, וכל הכבוד על הדאגה החברית. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית