אז מה אתם מציעים ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/03/2006 | 17:54 | מאת: לא רוצה להפגע שוב

אני בת 21. לפני 4 חודשים סיימתי קשר של ארבע וחצי שנים מבחור שחשבתי שהוא החבר הכי טוב שלי. הקשר נגמר בצורה מאוד כואבת ואכזרית. גיליתי כי הבחור השתנה מהקצה אל הקצה, התרחק ממני, תוך כדי קירוב לאישה מבוגרת ממנו ב15 שנה, ובסופו של דבר גם שיקר לי. אני פוחדת להתקרב ולהפתח אל מישהו חדש מחשש שהקרבה תפגע בי בסופו של דבר. אני פוחדת להכיר עולם חדש. כיצד אתם מציעים להשתחרר מזה ולהמשיך הלאה ?

08/03/2006 | 18:13 | מאת: ***********************************

למה לוותר על מנגנון הגנה(פלסטר) אם הפצע עוד פעור וחדש? אולי צריך יוד, לחטא, לחבוש, לבקש מאמא שתתן נשיקה במכה? או אם הפצע עמוק צריך גם תפרים או אם הזניחו אותו ויש קרישי דם צריך גם לפתוח תפרים ישנים ולנקז לפעמים זה סתם מזדהם, או שצריך לנקז נוזלים לפעמים צריך לגדוע יש גם כלבים עם שלוש רגליים וחתול אחד כזה ראיתי ליד הבית שלי גאה, עצמאי כמו חתול. או אולי אריה.

08/03/2006 | 23:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

ערב טוב, קשר שנגמר בצורה "כואבת ואכזרית" כמו שאת מתארת, הגיוני שיותיר בנו תחושת אובדן, אכזבה וכעס. הזהירות שלך, כולל הקושי להתמסר ולתת אמון מחדש, מאד ברורה ומובנת, אבל יש יסוד סביר להניח שזה לא יימשך לנצח. הקשר שלכם החל בגיל צעיר מאד, ומדובר למעשה באהבת ביכורים. כדרכן של אהבות ראשונות, עוצמת הרגשות גדולה במיוחד, וכך גם כאב הפרידה. אני מציעה לך להניח לעצמך להירגע, מבלי לדחוק בקשר הבא. תני לדברים לקרות בקצב שלהם, כשיגיע הזמן. ובינתיים - חזקי ואמצי. לילה טוב ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית