האים אלו התקפי חרדה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/02/2001 | 13:39 | מאת: ריקי

שלום יש לי לפעמים התקפי חרדה (נראה לי) הם מלווים בכאבי בטן , קור ומעיין רעד האים אלו באמת התקפי חרדה? ואים כן מה אפשר לעשות? תודה מראש.

13/02/2001 | 22:34 | מאת: שגית

תפרטי מה הסמפטומים בדיוק, ואיך זה קורה. תודה.

13/02/2001 | 23:52 | מאת: ריקי

כשאני נזכרת במשהו מסויים ולדבר הזה יש השפעה על חיי בעתיד (ואני לא כ"כ רוצה שינויים כרגע ) ואז אני מרגישה שהדופק שלי מתחיל לעלות ,נהיה לי קר אחרי כמה זמן זה נרגע בערך חמש-עשר דקות

13/02/2001 | 23:02 | מאת: ד"ר דרור גרין

ריקי יקרה, כאבי בטן ורעד אינם התקפי חרדה. הם יכולים להיות סימפטומים של תופעות שונות, והשאלה היא מדוע את רואה בהם התקפי חרדה. בדרך-כלל, מי שסובל מהתקפי חרדה חש בחרדה, במובנה היומיומי, ולא יודע ממה היא נובעת. האם את חשה חרדה? האם הסימנים שתיארת מלווים בתחושות אחרות? מדוע את חוששת מחרדה? את מוזמנת לפרט כאן את רגשותיך, אך אם החשש גדול, כדאי שתפני לאיש מקצוע שיוכל להקשיב לך בתשומת לב ולהבין מה מטריד אותך. לפני שתפני לפסיכולוג אולי כדאי שתפני לרופא משפחה, שיבדוק אם אין כל סיבה גופנית לתחושות שלך. בברכה, דרור גרין

13/02/2001 | 23:58 | מאת: ריקי

אני יודעת למה אני חשה כך אני פשוט לא מבינה למה הגוף מתנהג בצורה כזו. ברור לי שיש קשר בין המצב הגופני למצב הרוח ואם אני נזכרת במשהו לא טוב אז הגיוני שהגוף יגיב בצורה המתאימה רציתי לדעת אם זו תגובה הנקראת חרדה ומה אפשר לעשות כדי שזה יפסק חוץ מלהירגע לעשות יוגה ולהיזכר בדברים מרגיעים וטובים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית