שאלה לד"ר פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/02/2001 | 23:27 | מאת: מישהי

מאז שהייתי קטנה הייתי אדם די חרד (חרדה כחרדה אני זוכרת בערך מגיל 7, אבל גם לפני כן אני זוכרת שהייתי ילדה די "פחדנית"). בכל אופן בזמן האחרון מ"ס גורמים העלו אצלי את רמת החרדה. היא לא גבוהה יותר מחרדות שהיו לי בתקופות אחרות (בתקופות מאוד קשות בחיים-קשות אובייקטיבית, היו לי גם חרדות חזקות בהרבה), אבל בזמן האחרון אני מרגישה שנמאס לי ונשבר לי מזה. ושקשה לי יותר להתמודד עם החרדה. בקיצור ניסיתי להשתמש כמה פעמים ב"רגיעון של הדס"- בשבוע האחרון בערך שני כדורים , פעם ביום -יומיים, הוא עובד לא רע (אולי עובד באמת, אולי פלסיבו) . אני לוקחת בערב, ביום אני לא מעיזה, אני צריכה להיות מאוד מרוכזת וזהירה בעבודה שלי. אני פשוט רוצה להרגיש קצת פחות לחץ וחרדה לפחות בערב אחרי העבודה (הייתי מנסה גם ביום אילו הייתי בטוחה שזה לא פוגע בעירנות). מה שרציתי לשאול זה:, היות ואני לא יודעת מה החומרים הפעילים בצמחים (פסיפלורה,סקוטלריה,כשותנית, מליסה) האם חומרים אלה עלולים לגרום נזק? האם לחומרים המצויים בצמחים אלה עשויות להיות תגובות בין - תרופתיות עם אלטרוקסין (תירוקסין סינטטי המשמש לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס)? לפני כשלוש שנים פניתי לפסיכולוגית על מנת לטפל גם בחרדה אבל גם בתחומים נוספים(קשרים וכ"ו). כשלפני שנה השתמשתי מס' פעמים ברגיעון וסיפרתי לה על זה, היא מאוד לא התלהבה, ובקשה ממני להיזהר לא להישתמש בזה יותר מידי. אודה לך על תשובתך.

01/02/2001 | 23:37 | מאת: מישהי

האמת היא שאחד הנושאים שהכי גורמים לי לחרדה לאחרונה הם הדברים בעבודה הדורשים זהירות וריכוז (ליתר דיוק אני מעבירה לעצמי בראש תסריטים של כל התאונות והאסונות האיומים ביותר העשויים להתרחש - וזה שמבחינה סטטיסטית הסיכוי שהם אכן יקרו נמוך לא ממש עובד - בתסריטים שלי זה 100%). חשבתי לוותר על הקריירה (לאחר שכבר השקעתי שנים רבות בלימודים). הפסיכולוגית שלי עומרת שעל חרדה מדברים, אבל לא מבצעים בגללה דברים (כמו למשל לוותר על הקריירה והשאיפות). בעיה נוספת היא העובדה שהפסיכולוגית שלי נאלצה להזיז או לבטל המון פגישות לאחרונה (בעיקר להזיז) - גם זה גורם לחרדה. והרגיעון ב-א-מ-ת עובד נהדר. שוב השאלה אם הוא לא מסוכן.

03/02/2001 | 23:13 | מאת: שגית

למישהי שלום אולי תנסי גם טיפות של פרחי באך בשם "רסקיו רמדי" בשעות היום. לי זה די עוזר. זה אמור לעזור בשעת מתח וחרדה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית