פרידה מחבר ואהבה חדשה
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
לאחר 4 שנים שהייתי עם החבר הקודם החלטנו לפני חודשיים לקחת פסק זמן ביחסים בינינו על מנת לבחון את הקשר. במשך חודשים אלה לא התקיים שום קשר בינינו. לפני כשלושה שבועות הכרתי באינטרנט בחור מקסים הספקנו להתאהב מהר מאוד, הכימיה בינינו מצוינת, הוא אמפטי אליי ואנו מסכימים כמעט על הכל ונראה לי שיש לנו בסיס מצוין לפתח את הקשר בינינו. החלטתי שאני רוצה להיות איתו אך כשהרמתי טלפון לאקס להגיד לו שאני נפרדת ממני, הוא פתאום החליט שהוא לא מוכן לוותר עליי וביקש ממני לחשוב ההחלטה עוד כמה ימים. יש לציין שאמנם היתה לי תקופה טובה איתו אך היו חסרים לי כמה דברים אצלו. הוא היה קצת סנוב, הוא לא היה מספיק אמפתי אליי אפילו כשאחותי נפטרה. הוא סירב לדבר איתי על כך בטענה שקשה לו לדבר על זה... יש לציין שאני אוהבת הרבה יותר את הבחור החדש אך עם זאת נורא קשה לי להפרד מהאקס וכרגע אני מתלבטת מה לעשות. הבחור החדש סובל נורא מחוסר הוודאות שכן אמרתי לו שאני צריכה כמה ימים להחליט אך נורא קשה לי להחליט האם להתפשר ולחזור לאקס? יש לי רצון גדול יותר להיות עם הבחור החדש והרציני שלי אך אני חוששת להחליט. פרט נוסף ששכחתי לציין הוא שכנראה מאז שאיבדתי את אחותי הרבה יותר קשה לי עם פרידות וכנראה שזוהי סיבה נוספת לקושי בפרידה מהאקס. דרך אגב, אני מרגישה שהאהבה עם הבחור החדש מבוססת שכן אנו מסכימים על הכל ויש לנו בסיס מאוד טוב להמשך הקשר. היחסים אינם שקולים כלל וכלל לאקס, זהו קשר ברמה אחרת, זהו קשר טוב יותר ובריא יותר, אך אני פשוט חוששת מהפרידה מהאקס. מקווה שהברתי את עצמי יותר. מה עושים במצב כזה? נ.ב. אני בת 29.
דנה שלום לפי מה שאת מתארת אין כלל התלבטות. הקשר החדש נראה לך הרבה יותר בריא וטוב כך שלא ברור לגמרי על מה את מתלבטת. יש שתי אפשרויות שכדאי לבחון. האחת היא שכוחה של הנוסטלגיה של קשר ארוך ומשמעותי של 4 שנים משפיע עליך לרעה ועליך לנתק את קו המחשבה הזה שרק מזיק. השניה היא בדיוק הפוכה. נסי לחשוב איך התחיל הקשר הוותיק לפני 4 שנים. סביר להניח שגם אז היו זיקוקי דינור יותר משמעותיים מאשר כיום אחרי תקופה של שחיקה. זהו מרכיב בקשר שמקשה על השוואה הוגנת בין שני הקשרים שכן האחד סובל משחיקת הזמן והשני טרי ומושך. בד"כ אלו שני הצירים סביבם נמצאים התלבטויות מסוג כזה. אף אחד לא יכול לקבל החלטה במקומך, ויתכן שגם אחרי ההחלטה ישארו בליבך ספקות לכאן או לכאן. בכל מקרה, אני מציע לא להתמהמה יותר מידי כי המקום של אי הוודאות בה נמצאים בני זוגך אינו טוב לאף אחד מכם ולא לקשר העתידי. אם הדברים האם אכן כמו שאת מתארת ואין מתחת גורמים סמויים נוספים, נראה שאת בשלה לקשר החדש יותר מהמשך הקשר הקודם. בברכה ד"ר אורן קפלן
תמשיכי הלאה ,תלמדי לא לחזור אחורה כי אם את קדימה אז סימן שהעבר לא היה מספיק טוב וחזק. ואם יש לך קשר חדש שגורם לך להרגיש טוב אז לכי על זה!!!! מניסיון גם אני בת 28 ועברתי דבר דומה והכי כיף זה להתחיל מחדש משהו שיש לך כימיה נהדרת איתו. אם תחליטי לחזור לאקס שלך זה רק עניין של זמן עד שזה יימאס לך לגמרי ויביא לפרידה ואם לא לפרידה את תרגישי משועממת בלי תוכן וריקנות כי זה לא מה שתמיד רצית,אז כבר יש לך מישהו שיש בו תכונות שתמיד רצית אז תני לזה צ'אנס ואל תקלקלי כי אם תתמהמהי יותר מדיי אולי הוא יוותר וחבל!! לכי על זה ובהצלחה.