איזו קריירה???!!!!!!!!
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
שלום רב, בן 24 . בעייתי מאד קשה. לפני כשבוע התחלתי ללמוד הנדסאות ביוטכנולוגיה. על ההחלטה להתחיל ללמוד מקצוע זה קבלתי לפני פחות משנה. אף פעם לא ידעתי מה אני רוצה לעשות בחיי ואפילט לא ראיתי אותי חיי חיים של בן אדם נורמלי. חייתי בהתכחשות מוחלטת לגבי בעיות בריאותיות שהובילו להפוכונדריה OCD מלווים בתחושות פיזיות קשות. כיום תוך כדי טיפול בפבוקסיל והרבה עבודה עצמית אני מרגיש שעליתי על דרך המלך. נרשמתי ללימודים ואף התחלתי ללמוד מקצוע זה. העניין הוא שאני חש באיזשהוא מקום שגם זו טעות גורלית, כי בעצם רוב המקצועות בככל לא מעניינים אותי ואני בכלל לא בטוח שאני ירגיש מסופק בסוג כזה של עבודה. פעם חשבתי על להיות חוקר פרטי ועכשיו אני חושב על עיצוב פנים. מוטיבציה ואינלגנציה יש אך חסר לי הידיעה מה באמת מעניין אותי ולמה אני מתאים. כן גם הלכתי לייעוץ מקצועי שלא ממש עזר לי. מה עושים אם אני מתבאס מחר ללכת ללמוד (ולא ממש בגלל הקושי) במקום להרגיש רעננן ושמח. מבקש עזרה.
אני מתאר לעצמי שאתה ורק אתה יודע באמת מה מתאים לך ומה מענין אותך. ואם בעצם אתה אומר ששום דבר לא מעניין אותך יותר מידי וכל פעם צץ לך רעיון אחר, זה אומר שגםבמקום אחר יכול להיות וימאס לך תוך יומיים. לכן עצתי לך היא כזו, להמשיך ללמוד את מה שהתחלת כדי לראות אם כן נוצר בך עניין בתחום- הרי לא סתם הלכת ללמוד אותו. במקביל הייתי מציע לך ללכת ולבחון שוב מה מעניין אותך, ואם צריך אז שוב להתייעץ עם איש מקצוע. ואם בסופו של דבר תחליט להחליף תחום- אז כלום לא קרה והעיקר שהגעת למה שמעניין אותך. לא צריך להיות פטאלי כל כך בקשר להחלטה הזו. אני מכיר אנשים שהלכו ללמוד מקצועות "כבדים" (הדורשים השקעה של שנים) כגון רפואה/פסיכולוגיה/ עריכת דין בגילאים מאוד "מאוחרים" והם שמחים ומרוצים. בהצלחה!!!
רני שלום השנה האקדמית החלה וגם אם תחליט להחליף מקצוע לימודים סביר להניח שזה לא יקרה בשנה זו. ההחלטה להתחיל לימודים אקדמיים אינה בהכרח גם החלטה לסיימם באותו חוג. עצם הכניסה ללימודים והחוויה של הקמפוס וההתמודדות עם תוכנית הלימודים היא חשובה מאוד. נשמע שאתה מתלבט וכל החלטה שהיית לוקח היה בה מרכיב של אי וודאות. אני מציע לך להמשיך בלימודים ולנסות להנות מהחוויה הנוכחית שלך כעת בלי לתכנן יותר מידי קדימה. על פי רוב אפשר לקבל זיכוי על חלק מהקורסים שאתה עושה כעת גם אם תעבור לחוג לימודים אחר בסמסטר הבא או בשנה הבאה. אם תוכל להנות מההווה בלי לחשוב כל כך הרבה על תכנון העתיד אני בטוח שהעתיד ימתין לך בצורה הרבה יותר חיוביות ומוצלחת. בכל מקרה, במקביל ללימודים עצמם יש אפשרות לפנות לייעוץ מקצועי מסודר כדי לברר יותר לעומק את נטיותיך. בברכה ד"ר אורן קפלן