פחד מלידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/06/2003 | 02:54 | מאת: ריקי

שלום! רציתי לספר אני בת 16 ובזמן האחרון אני כול הזמן חושבות על לידות בעקבות סרט שראיתי אני כול כך מפחדת מהרגע הזה שכול הזמן אני חושבת על זה ואני כול הזמן מדוכאת ומפוחדת מה לעשות?

22/06/2003 | 18:39 | מאת: ME

ריקי שלום, ראשית, את עדיין צעירה אז אין פלא שלראות סרט דרמטי על לידה, גורם לך לחרדות. את יכולה להיות רגועה לגמיר כי ממש אין לך מה לחשוש. בסרטים יש נטייה להראות את הכל בהגזמה ובהקצנה. עובדה שאלפי נשים בעולם יולדות מדי יום והסיבוכים הם אחוז מזערי ביותר. אחרי הכל, לידה זה הליך טבעי, זה לא ניתוח עקב מחלה או ליקוי בגוף. אם בכל זאת זה מאד מטריד אותך, את יכולה לשאול נשים במשפחה (אמא, אחות, דודה וכו') איך היתה הלידה שלהן ולעשות השוואות. אחרי הכל, לידה זה בטח לא סרט אימים... שתהיה לך חופשת קיץ מטריפה ומהנה.

22/06/2003 | 23:32 | מאת: ריקי

תודה

24/06/2003 | 02:28 | מאת: kapochi

i think you shuold be happy and dont worry becuase its a buetryfull in that time to have youre baby mazal tov when you have youre new baby

25/06/2003 | 00:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ריקי שלום מאחר ובגילך עדיין נושא הלידה אינו רלוונטי בד"כ סביר להניח שמה שמטריד אותך קשור בין היתר להתבגרות שלך, לנשיות, למיניות ולדברים אחרים שעוברים עליך וכן קשורים לחיי היום יום וההתמודדויות שאת עוברת. הלידה מבחינה זו יכולה להיות אנלוגיה, סוג של סיפור עקיף שמספר משהו יותר ישיר. אם תביני יותר טוב מה בעצם עומד מאחורי החרדה שהתעוררה תוכלי אולי לטפל בה ביתר קלות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית