דכאון דו קוטבי
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
החלק הבעייתי בדכאון הדו-קוטבי הוא רק הדכאון הבא בעקבות המאניה. אם האדם היה במאניה כל הזמן - אז לא היתה לו בעיה. מה דעתכם?
חשבתי כבר על האופציה הזו ואף על פי שהדבר נישמע משעשע הרי, שצריך לזכור שמניה דורשת תעצומות אנרגיה בלתי סבירות כך, שספק אם אדם ירצה להמשיך ולחיות במצב כזה. ודבר נוסף, במצב של מניה החיים ניראים אווריריים מאוד אך, יחד עם זאת יש בעיה רצינית ביחסים אינטימיים.
מאניה עלולה להתפתח למצב שבו הסובל מאבד את הקשר עם המציאות ועלול להיקלע לצרות כתוצאה מביזבוז חסר אחריות ומאבדן מעצורים חברתיים. לעיתים יהיה צורך לאשפז אותו בכדי להגן עליו מתוצאות של התנהגות מופרעת.
טלי שלום כפי שאפשר גם להבין מהכותבים הקודמים, המאניה היא בעיה לא פחות מהדיכאון, ואפשר להבין אותה אולי כתגובת ראי של הדיכאון. הנזקים ממנה רבים, וגם לו התסמונת היחידה היתה שאחרי המאניה מגיע הדיכאון, גם בכך היתה בעייתיות רבה. בברכה ד"ר אורן קפלן