שאלות כלליות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/12/2002 | 01:51 | מאת: שני

שלום לך, ד"ר קפלן אמנם זה רק דרך המחשב, אבל גם זה התקדמות בשבילי. אומרים שההודאה בפגם היא הצעד הראשון בדרך לתיקונו... יש לי שאלה כללית ביותר, בנוגע לטיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים בארץ. 1. האם ניתן לפנות באופן ישיר לפסיכולוג / פסיכיאטר של קופת החולים שבה אני רשומה או עלי לעבור דרך רופא המשפחה קודם? 2. האם ידועה לך, ולו בהערכה גסה עלות טיפול או פגישה באופן פרטי? אני נמצאת בהליכי מיון לעבודה במשרד הבטחון ואני חוששת להיענות בשלילה אם שמי "יופיע" ברישומי הקופ"ח. 3. אם אני יודעת על הפרעה שהייתי רוצה לטפל בה, איך עלי לדעת אם אני צריכה לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר? 4. האם אתה מכיר את הספר "רפואה והחוש השביעי" של ד"ר נאדר בוטו בו מתוארת שיטת ריפוי המבוססת עלל אנרגיות הגוף? אם כן, הייתי מעוניינת לקבל את דעתך. אני מצאתי שהספר מרתק ומעניין אותי לקבל חוות דעת מאיש מקצוע. תודה לך ושבוע טוב. שני.

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2002 | 16:27 | מאת: HERA

שני, 1. זה תלוי באיזו קופה את חברה. במכבי לדוגמא, אין צורך בהפניה של רופא משפחה, ואפשר לבחור לבד מטפל מתוך הרשימה המוצעת. קופ"ח כללית עובדת עם השירות הציבורי, ויש צורך בהפניה. בקשר ללאומית ומאוחדת אני לא יודעת. בכל מקרה שווה לך להרים טלפון לסניף המרכזי של קופ"הח בה את חברה ולברר את העניין אצלם. 2. העלויות משתנות לפי אזורי המגורים בארץ (במרכז, בד"כ, עלות הטיפול גבוהה יותר). פסיכיאטרים גובים יותר (שוב, בד"כ) מאשר פסיכולוגים. פגישה אצל פסיכולוג עולה, בממוצע גס, 350 ש"ח, כאשר יש כאלה שגובים פחות מ - 200, ויש כאלה שגובים גם 500 ש"ח. 3. בד"כ, אם תפני לפסיכולוג והוא יחשוב שיש צורך גם בייעוץ פסיכיאטרי - הוא יאמר לך את זה. ולהיפך. פסיכיאטר יפנה אותך - במידת הצורך לפסיכולוג. HERA.

30/12/2002 | 00:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שני שלום אכן ההכרה בבעיה היא שלב חשוב בדרך להתמודדות ופתרון. תשובותיה הנ"ל של הרה נכונות, אפשר לפנות לפסיכולוג הקופה באופן ישיר ברוב קופות החולים. אפשר להתקשר לצוות בריאות הנפש בסניף המקומי שלך ולברר בדיוק את האפשרויות באזור מגוריך. כנ"ל עלויות הטיפול. בעיקרון משרד הביטחון אינו בודק ברישומי הקופות אולם לא רצוי להסתיר מידע בתחקיר הבטחוני שאת עוברת. ההחלטה אם לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר תלויה בסוג הבעיה. ברוב המקרים שבהם דרושות תרופות מומלץ להיות גם בטיפול פסיכולוגי, לא בהכרח בכיוון ההפוך. אינני מכיר את הספר כך שלא אוכל להביע את עמדתי בעניין. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית