מניה-דפרסיה
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
כיצד ניתן לזהות חולה במניה-דפרסיה? האם ישנם סימנים לזיהוי גם כאשר המחלה קלה? האם קיים טיפול תרופתי למניה-דפרסיה? האם הטיפול התרופתי אינו מפריע לכניסה להריון?
SR שלום, 1. מבחינת זיהוי של ההפרעה - אם יש חשדות, כדאי לפנות לפסיכיאטר כדי שהאבחנה תהיה נכונה ומדוייקת. סימנים שצריכים להדליק נורה אדומה הם (בין היתר): במצבים של דכאון: * מחסור באנרגיה; * בעיות שינה (עודף או חוסר); * איבוד עניין בדברים טריוויאליים (עבודה, חברים משפחה); * שינויים בהרגלי אכילה; * תחושת אשמה וכו'.... במצבים של מאניה: * שינויים תכופים ולא צפויים במצב הרוח; * שיקול דעת לוקה בחסר; * דחף מיני מוגבר; * עניין מוגבר בכל מני פעילויות (כולל קניות - בזבוז יתר) וכו'... הטיפול התרופתי הבסיסי הוא ליתיום, כשלעיתים פסיכיאטר מחליט להוסיף תרופה נוספת לפי שיקול דעתו. בקשר לכניסה להריון - רצוי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל. HERA.
SR שלום אני חושב שתשובתה של הרה בהחלט מסכמת את העניין. מדובר באבחנה מורכבת ונדרשת הכוונה מקצועית של פסיכיאטר בעניין. בברכה ד"ר אורן קפלן