אני החבר והאקסית המיתולוגית.
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
הבעיות השבוע לא מפסיקות לצוץ... טוב אז ככה: יש לי חבר כבר 4 חודשים בערך. לפני כחצי שנה היתה לו חברה שאותה הוא אהב והיא אותו הם היו יחד שנה ו... הקשר שלהם שבר קונבנציות והיה לא נורמלי במלוא מובן המילה. הוא היה מקיא ממנה, כנראה תגובה פסיכולוגית שהפסיכולוג שלו עזר לו להגיע אלייה. לבסוף הוא הפסיק להדחיק ונפרד ממנה. במשך הזמן שלאחר הפרידה היא היתה אובססיבית לגביו. יצרה קשר עם כל אחד שהיה מקורב לו והכל בכדי לדעת ולברר פרטים על חייו. הוא הגיע למצב שבו אנשים זרים היו באים אליו באינטרנט ומספרים לו על החיים שלו. באותו זמן הוא ממש שנא אותה. לפני כמה זמן גם אני התחלתי לדבר איתה באינטרנט ואז נפגשנו בבית הספר וישבנו קצת בהפסקה ואנחנו מדברות וצוחקות אנחנו מעניינות אחת את השנייה בתור בני אדם ואני אמרתי לה שאני רוצה לדעת ואני רוצה להכיר אותה והכל. סיפרתי את זה לחבר שלי והוא לא הגיב כל כך טוב הוא אמר לי : " לא משנה מה אני אעשה היא תמיד תהיה בחיים שלי, זה פשוט מטריף" והוא גם אמר שהוא לא אומר לי מה לעשות אלא לעשות מה שאני רוצה. היום דיברתי איתה בטלפון והיא שאלה אם אני רוצה שנפגש ואמרתי לה שאני לא יודעת כי אני במצב של דילמה. כי מצד אחד היא מעניינת אותי ואני רוצה להכיר אותה, אבל מצד שני אני אוהבת את חבר שלי מאוד ואני לא רוצה לעשות משהו שמפריע לו ,ועוד משהו שכל כך טבוע בעברו. אז ... מה לעשות? איפה אני עומדת?
שלום מיכל, את מתארת קשר מאוד מורכב בין החבר שלך לאקסית שלו, גם הזמן שחלף מאז סיום היחסים ביניהם - קצר מאוד. האם היא יצרה איתך קשר ראשוני באינטרנט? אם כן מנין לך שהיא "תמימה" ורוצה להכיר אותך כ"בן אדם"? החבר שלך נזקק לטיפול פסיכולוגי כדי להפרד ממנה. אם את אוהבת אותו ורוצה להמשיך את הקשר ביניכם בצורה בריאה, את צריכה להחליט: החבר או האקסית שלו.... החבר שלך הגיב באופן בו חשת את הרתיעה שלו מהקשר ביניכן, אז למה לעורר את המתים ולהכניס אותה לתוך חייך וחיי חברך? האם אפשרי שגם את סקרנית לדעת ממנה פרטים נוספים על העבר המשותף שלהם?
את הקשר ההתחלתי באינטרנט אני חושבת שאני התחלתי. מן הסתם כי הייתי מסוקרנת ורציתי לדעת על עברו,למרות שלא היתה לי כל סיבה כי הוא סיפר לי הכל. נכנסתי לאינטרנט וראיתי את הכינוי שלה שם ודיברתי איתה במן התמימות שאני יודעת מי את ואת תדעי שאני חברה של..... אבל אחר כך זה השתנה.היא אמרה לי שהקטע של האובססיה היה ועכשיו כבר לא, כי אם הוא היה היא מהר מאוד היתה מאבדת עניין בקשר איתי והיא גם אמרה לי שלמה היא היתה חייבת להכיר אותי בגללו ולא סתם" למה האנשים הטובים לא באים אליי ככה" אני כבר לא יודעת אם אני רוצה כל קשר אלייה, אבל לא נעים לי לסיים את זה, איך אני יכולה?
שלום מיכל, אם הצלחתי להבין את הפלונטר, החבר שלך מרגיש ממילא רדוף ע"י חברתו לשעבר והצורך שלו, גם אם אינו אומר לך זאת מפורשות, הוא להפריד בינך וחבריו האחרים ובין החברה לשעבר. בכך שתצרי קשר ואף תיפגשי איתה, נראה לי שתקשי עליו. מעבר לכך, נשאלת השאלה איזה עניין יש לך לפגוש דווקא אותה out of all people. לי זה נשמע כריגוש שעלול לסכן את הקשר עם חברך, או לפחות סימן לחוסר התחשבות בו, ואולי, איזה שהוא קושי שלך להיות עם חברך בזוגיות האינטימית הקטנה שלכם וניסיון להעמידה במבחן. כל זה, כמובן, רושם שמבוסס על תיאורך בלבד, בלי להכירך ובפרופורציות האלה יש להתייחס אל הדברים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין