ציורי ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/12/2000 | 22:53 | מאת: ליאת

הילד שלי עוד לא בן שלוש וכבר מצייר מאוד ברור: דמות של ילד, , אוטו, וכן צורות גרפיות שונות-עיגול, משולש, שמש-האם זה מוקדם? על מה זה מעיד? הוא גם בונה מבנים די מורכבים בלגו ומרכיב פזלים מגיל שנתיים. מצד שני- מבחינה תקשורתית הוא לא מפותח, לא יוצר קשר עם בני גילו ויש לו טעויות בדיבור (לא מדבר בגוף ראשון, חוזר על שאלות במקום לענות עליהן, ועוד) האם יש סיבה לדאגה?

17/12/2000 | 19:27 | מאת: ד"ר אבי פלד

אין סיבה לדאגה

17/12/2000 | 22:35 | מאת: רוית ניסן

ליאת שלום. יתכן ובאמת אין סיבה לדאוג, אבל את כן מודאגת, אז אולי תנסי לספר לנו קצת יותר עליו- איך הוא בגן? כיצד הקשר שלו עימך, מה הגננת אומרת, וכד'. אז אוכל לנסות להיות יותר ספציפית בהתייחסות. תודה. רוית.

18/12/2000 | 19:28 | מאת: אתי

נראה לי כמו ילד אינטלגנטי, שעוד לא מצא ילד ברמה שלו , גם איינשטיין נחשב למפגר כשהיה ילד, ותראי מה יצא ממנו, וולט דיסני, במקום להקשיב בשיעורים , ולהתיחס לנלמד, הוא מציר, ותראי מה הוא שהאיר לנו, אז אל תהיי מודאגת. ברגע שהוא ימצא חבר כלבבו, הוא יתקשר אליו. עצה שלי כאמא, ללכת לאחד הילדים בגן, את תשוחחי עם אמא שלו, והילדים ישחקו, תנסי! אם הוא יתנגד לשחק עם הילד, תחזרי על זה זמן מה אחר כך.

19/12/2000 | 17:42 | מאת: ליאת

הילד אוהב מגע, אין רגישות סנסורית כלשהי למיטב ידיעתי. המפריע לי- חוסר תקשורת עם בני גילו והפרעה מסויימת בדיבור הקשורה לכך, כפי שתיארתי קודם.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית