חיפוש עבודה בזמן חיפוש עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2001 | 15:46 | מאת: X לד"ר יוסי אברהם

היי מזה שנה שאנני עובדת עקב נפילה לתהום שחורה של חוסר ביטחון של אי שלמות של דיכאון כן אני בטיפול שלצערי עומד להסתיים בקרוב מאוד 2 פגישות אחרונות (קו"פח). ובכל זאת עדין לא הצלחתי לצאת אל שוק העבודה מחדש יש בילבול שנובע מעצמי וממצב השוק. לא יודעת לאיזה תחום לגשת מה לעשות במה לעבוד מבולבלת ניגשת לראיונות מתקבלת אבל לא מתחילה כי יודעת שלא בכך אני רוצה. אבל אני לא יודעת מה אני כן רוצה במאה אחוז או יותר נכון לא יודעת אם יש בי יכולות לבצע תפקידים שאולי יותר מתאימים לי. בעבר הרשתי לעצמי יותר, אפשרתי לעצמי לנסות להתחיל ותוך כדי ללמוד את התפקיד להכניס בתפקיד מעצמי האמת שזה התאפשר כי השוק היה נורמלי יותר והיום כך נדמה לי יש לכל תפקיד עשרות מועמדים אז מראש אני מבטלת את עצמי בטענה כי יש טובים ממני ואכן כך הוא. נדמה שאני מעיצה לצאת לראיונות שברור לי ששם אני אנצח מעין פחד מכשלון והאמת שאני לא מוצאת תפקידים שיותר תואמים אותי כך שאני לא יודעת אם זה אני או המצב. בקיצור בלאגן מה אתה מציע מה לעשות איך לשבור את מעגל חוסר התעסוקה שמוביל למעגל של חוסר עשייה שמוביל למעגל של נפילות דכאונות . תודה מראש

21/07/2001 | 07:57 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, טוב שאת מחפשת מוצא, ולא מוותרת! בשירות התעסוקה (לשכת העבודה) יש אפשרות להפנות אותך ליעוץ תעסוקתי מקצועי, או באמצעות "זרוע ההכוון", או ב"מרכז שיקום". אם את בטיפול נפשי, זכאותך לשירות הזה מובטחת, והמימון נעשה דרך הביטוח הלאומי (גשי לשם ותבקשי "עובדת שיקום"). מנסיוני בהכוונים הללו, הכיוונים החדשים, והאפשרויות החדשות שנפתחות - הן לא מעטות. יעוץ דומה במסגרת פרטית אפשרי כמובן, ופני למייל האישי שלי עם פרטים על גילך, מקום מגורייך, הסטוריה תעסוקתית - ואוכל לדעת לאן להפנותך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית