נפלת חזק...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/06/2001 | 02:14 | מאת: שרה

מכירים את השיר, נפלת חזק אז תודה שאתה בכלל לא (לא זוכרת רת ההמשך) ואז משהו בחיים שלך, רגשני מיותר........... ככה אני מרגישה עכשיו. ארבעה ימים בלי הקאה והנה היא באה ואני חשבתי שעליתי על הגל. איזו אשליה נחמדה. שרה

16/06/2001 | 02:25 | מאת: אביב

שרה יקרה, מכירה את השיר - "אתה נופל וקם.. נופל וקם.." גם אני לא מכירה את ההמשך, אבל ככה זה.. זאת הדרך הקשה, נופלים וקמים, אין דרך אחרת. 4 ימים לא הקאת, תפרגני לעצמך עליהם, תזכרי את הטעם הטוב שלהם, תזכרי שאת יכולה לעשות את זה, ותזכרי שכל יום בלי הקאה שווה את הנפילה שאולי באה אחריו. פעם אחת נפלת, סביר להניח שתפלי עוד פעמים, זאת הדרך, אבל אחרי הנפילה תמיד באה הקימה וההתאוששות, והכוחות חוזרים, ואפשר לחזור להילחם בשיא המרץ מחדש. ולאט לאט מגדילים את טווח הימים הנקיים מהקאות, מ- 4 לשבוע, משבוע לחודש, והלאה. אבל זה לא בא ביום אחד. לא התחלת להקיא בוודאי ביום אחד, אלא התדרדרת לזה בהדרגה, ולאט לאט העלית את התדירות של ההקאות, וככה גם תפסיקי - לאט לאט תורידי את התדירות של ההקאות. לאט לאט אבל בטוח. נפילות הן חלק מהתהליך, ונכון, הן חזקות וכואבות, בייחוד לאחר התחושה שנוצרת אצלנו שיצאנו מזה, שזה כבר לא יחזור, ואולי אחרי 4 ימים פיתחת לך תחושה כזאת ש"עלית על הגל", והתחושה הזאת נכונה ונשמרת למרות הנפילה. את עלית על הגל, ומצאת את הכיוון הנכון, לפעמים הגל חזק מדי ויטביע אותך, אבל גם אחרי הסערה, באה רגיעה, ואפשר לחזור לעלות על הגל ולמצוא את הדרך חזרה. הנפילה הזאת לא אומרת שחזרת לזה, היא אומרת שמעדת, אבל שאת יכולה גם בלי זה, אז להתיישר, לעמוד על שתי הרגליים ולנסות שוב. לא לוותר, לא להרים ידיים, בגלל נפילה אחת, או עוד שיבואו אם יבואו.. ליפול ומיד לקום.. שלך, אביב.

16/06/2001 | 02:40 | מאת: מישהי

היי שרה, למרות הנפילה ותחושת האכזבה הצורבת, ארבעת הימים האלו הם הישג. את ההישג הזה אף אחד לא יוכל לקחת ממך - את עשית זאת, ואת יכולה לעשות זאת שוב! וכמו שאמרה אביב כל כך נכון, לצאת מזה זה תהליך, ונפילות הן חלק מהדרך... חלק קשה, חלק מכאיב. אבל החלק הזה עובר! ועם כל הפחד מהקשיים הצפויים במסע ההחלמה, שווה לעבור את שביל החתחתים כדי להגיע לפסגה. ועוד משהו: אנחנו כאן כדי לתמוך, כשצריך, כשאת רוצה. אז... אספי את הכוחות למאמץ מחודש...אל תוותרי!

16/06/2001 | 02:40 | מאת: שרה

אביב, כמה כייף לקבל חיזוקים כמו שלך. הרבה זמן לא דיברנו, מה שלומך את, איך מתקדמת הספירה? הורדתי את ה - ICQ ויש לי מספר אני עדיין מנסה להבין מה הולך שם. טוב, לא יודעת, תודה בכל אופן, שלך, שרה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית