לשרה - ברוך בואך לשכונתנו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/06/2001 | 12:47 | מאת: בילי

שרה- לשאלתך : אני לא מפחדת ממשהו מוגדר. זאת הבעיה בהתקפי החרדה. לא פוחדים ממשהו שאפשר להצביע עליו , אלא יש מן הרגשה כללית רעה , שמלווה בסימפטומים פיזיים של חרדה כמו דפיקות לב מהירות , חוסר שקט וכד'. אבל.... (ואני מקווה שגם אביב קוראת עכשיו).... עשיתי זאת. היינו בגן , וחגגנו ,ושרנו . היה כל כך שמח. וכשהגעתי הביתה , פתאום שמתי לב שבעצם לא חשבתי בכלל על החרדות , לא היתה לי שום הרגשה פיזית רעה. פשוט הייתי ככל האדם. ועכשיו כשאני מודעת לזה - אני מרגישה אפילו יותר טוב. ולספר לכם משהו בסוד??? התחלתי לחשוב גם על חזרה לעבודה. וזה לא מלחיץ אותי כל כך (רק קצת). אסיים בברכת שאמשיך כך. שבת שלום לכם יקיריי בילי

08/06/2001 | 18:57 | מאת: שרה

בילי תודה רבה על הברכה. אני שמחה שיום ההולדת עבר בשלום ובלי חרדות. אני מצטערת אבל שחכתי בן כמה הוא. תחושת החרדות לא מוכרת לי אבל מנ שמוכר לי ניטב זה פחדים. אני מפחדת פחד מוות מקשר עם מישהו או מהרבה דברים בחיים. בעיקר מפחדת להפגע. אחת הסיבות לבולמיה. כמובן שלא חסרות סיבות. לגבי חזרה לעבודה - תעשי את זה ואם מפחיד או מחריד, לאט לאט, יום בשבוע, יומיים וכו'. עד שתרגישי מספיק בטוחה. רציתי להכין לאבא שלי עוגת היער השחור אבל אז הוא לא יואכל מזה. אני נאלצת להכין עוגה פשוטה יותר אבל גם טעימה - עם יין היא לא היסטרית. הכי טעים לאכול אותה חמה. 200 ג' מרגרינה 1 כוס סוכר 1\2 כוס אבקת קקאו מבשלים בסיר על אש נמוכה 1 כף נס קפה קורט מלח 4\3 כוס יין מתוק 6 חלבונים - מערבבים מוסיפים 4 כפות מהקרם מערבבים ומוסיפים שוב לקרם לאט לאט. שומרים כוס במקרר. מוסיפים לקרם שנשאר 2\1 1 כוסות קמח תופח מקציפים 6 חלבונים עם 2\1 כןס סוכר מערבבים את הקרם יחד עם קצף החלבונים בצורת קיפולי מעטפת. אופים על חום בינוני 50 -60 דקות. תלוי בתבניות. אם את משתמשת בתבניתשטוחה יכול להיות שהעוגה תהיה מוכנה גם אחרי 25 דקות כשהעוגה מוכנה מורחים עליה את הקרם שנשאר במקרר בתאבון. אם את רוצה עוד מתכונים מכל הסוגים יש לי מעולים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית