דלקת בעין

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

13/07/2015 | 12:09 | מאת: אמא ד

לבו שלי בן השנה ותשע התחילה היום דלקת בעין עם הפרשות ואודם . הרופא שלו נתן לנו טיפול אנטיביוטי בפנימיקסין שלוש פעמים ביום למשך 7 ימים . לפי זכרוני זה טיפה אחת לטפטף . כדי שלא אעשה משהו לא נכון . כמה אמורים לטפטף מהתרופה לעין? ואם המצב משתפר ואין יותר אודם והפרשה אפשר להפחית מ7 ימי טיפול ?

13/07/2015 | 19:02 | מאת: ד"ר קלאודיה יהלום

שלום רב ! את האנטיביוטיקה יש לטפטף טיפה אחת לעין ואסור להפסיק אנטיביוטיקה באמצע גם אם המצב משתפר. אם אחרי יומיים אין שיפור יש לחזור לייעוץ כיוון שיתכן וצריך לקחת תרבית מההפרשה . רפואה שלמה ! ד"ר קלאודיה יהלום.

13/07/2015 | 20:29 | מאת: אמא ד

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. יש לי שאלה נוספת, את הטיפות האלה מאוד קשה לשים לתינוק בן שנה ותשע . אנחנו משכיבים אותו במנח חצי שכיבה ולפי הספר ומטפטפים לחלק התחתון הפנימי של העין. הוא מאוד מתנגד .משתולל בכל הגוף סוגר את העין . יש לך עצה איך נעשה את זה בצורה שהטיפה תצליח להכנס לעין ? דרך אגב הדלקת כנראה עברה לעין השנייה כי היא קצת אדומה אני יכולה על דעת עצמי לטפטף גם לשנייה?

14/07/2015 | 19:24 | מאת: ד"ר קלאודיה יהלום

אפשר לשים טיפה גם בעין השניה, לכל הורה קשה לשים טיפות בגיל הזה, את משתמשת בטכניקה טובה.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים