רטניופתיה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

23/08/2014 | 16:48 | מאת: אחת

שלום רב פרופ' יסעור, רציתי לדעת האם רטניפתיה סוכרתית ורטינופתיה היפרטינסיבית נראות אותו דבר בעין ובעם אם שללו שיש לי רטיופתיה סוכרתית אז שלולו באופן אוטומטי גם רטניופתיה היפרטנסיבית או ששני הרטינופטיות הנ"ל נראות בעין באופן שונה. שאלה נוספת, האם רטניופתיה היפרטיסיבית היא הפיכה ואם היה לי פעם התחלה של רטיופתיה היפרטנסיבית זה יכול להיות שהסתדר ברגע שקיבלתי טיפול סדיר בלחץ דם הגובה? תודה רבה

25/08/2014 | 19:12 | מאת: פרופ' יובל יסעור

אלה הן שתי רטינופטיות שונות ונראות אחרת. בהיפרטנסיבית בדרך כלל יש הטבה עם איזון לחץ הדם, ובכן התשובה הי "כן"

27/08/2014 | 03:24 | מאת: אחת

האם אחרי כחצי שנה-שנה של לחץ דם גבוה ולא מאוזן יכולה להתפתח רטניופתיה היפרטנסיבית התחלתית או שזה תהליך ארוך ורב שנים? תודה רבה - ובמהשך לשאלה

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים