קוצר ראייה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

14/06/2020 | 21:15 | מאת: נעמי

שלום, אשמח לעזרתך. קראתי על קוצר ראייה ורוחק ראייה. אם התשובות לשאלות סבוכות מדי אשמח אם תוכל להפנות למאמרים. 1 - כשהאור לא מגיע למרכז הרשתית אלא לפניה או אחריה, איך אנשים רואים בכלל? 2 - מדוע קוצר ראייה (אור לפני הרשתית) משפיע על עצמים מרוחקים ורוחק ראייה על עצמים קרובים? מדוע זה משנה אם האור הוא לפני או אחרי הרשתית? 3 - מדוע קוצר ראייה משפר יכולת ראייה לקרוב? ולהפך?

הי. 1. כאשר האור מגיע לרשתית אך לא בצורה מפוקסת (המוקד מלפניה או מאחוריה) אז רואים, אך מטושטש. אז זה אפשר לתקן במשקפיים או עדשות מגע או ניתוח לייזר. 2. העין מסוגלת לשנות את הפוקוס שלה בהתאם למרחק הרצוי. באנשים עם קוצר ראיה העין לא מסוגלת להתפקס על אובייקט מרוחק אך כן יכולה להתפקס על אובייקט קרוב במרחק ההופכי למספר במשקפיים (למשך אנשים עם מספר 3- יכולים להתפקס על עצמים במרחק שליש מטר. אנשים עם מספר 2- יכולים להתפקס על עצמים במרחק חצי מטר וכו׳. אנשים עם רוחק ראיה יכולים להתפקס בכל מרחק בהנחה שיכולת הפוקוס שלהם תקינה אך זה מצריך מאמץ מסוים מהעין ויכול לגרום לבעיות משניות כגון פזילה. 3. קוצר ראיה אינו משפר את יכולת הקריאה מקרוב. זה פשוט אומר שהעין מסוגלת להיות בפוקוס על אובייקט קרוב מבלי לבצע שום מאמץ. כיון שיכולת המאמץ לפוקוס מקרוב הולך לאיבוד מגיל 40 וצפונה זה אומר שאנשים עם קוצר ראיה קל יזדקקו למשקפי קריאה בגיל מבוגר יותר מאשר אנשים ללא קוצר ראיה. אנשים עם רוחק ראיה - ההיפך - יזדקקו למשקפי קריאה בגיל מוקדם יותר באופן יחסי. מקווה שעניתי

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים