כילזיון ודלקת בלחמית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

12/07/2019 | 09:48 | מאת: TY

שלום, לבת שלי (11) יש מזה שנה כילזיון בעין שמאל שמטופל בעיקר ע"י קומפרסים חמים (ביעילות רבה). הכילזיון חולף תוך מספר שבועות (בין שבוע לחודשיים, תלוי במקרה) אבל אז מופיע שוב לאחר מספר שבועות. לפני כחצי שנה התחילה להופיעה גם דלקת בלחמית, גם בעין שמאל. שטופלה ע"י טיפות סטרואידים (בפעמים הראשונות) ובהמשך, כשהבעיה חזרה, גם ע"י טיפות אלרגניות ומשחת פרוטופיק 0.03% (הדלקת אובחנה כתגובה אלרגנית). בחודשים האחרונים היא סבלה רק מדלקת בלחמית ללא כילזיון, אך בשבוע האחרון הכילזיון חזר וכעת, לאחר סיום הטיפול בדלקת בלחמית (4 שבועות של טיפות סטרואידים וטיפות אלרגניות) נראה שגם הדלקת בלחמית חוזרת. יש לציין שעד כה שתי התופעות לא היו במקביל, אלא לסרוגין. האם ישנו קשר בין 2 התופעות? האם ייתכן שהדלקת בלחמית אינה כתוצאה מאלרגיה (הדלקת רק בעין אחת ואין גירוד או דמעות)? היינו כבר אצל 4 רופאי עיניים שונים (2 בקהילה ו-2 בבית חולים) וכולם נתנו פחות או יותר את אותו איבחון ואותו טיפול. אנחנו רוצים להיות בטוחים שאין עוד איזה כיוון שאפשר לבדוק כי אנחנו לא מתלהבים להמשיך לתת לה טיפות סטרואידיות במינונים הולכים וגדלים, כי זה הטיפול המסתמן. תודה מראש!

שלום רב, עושה רושם שמדובר בבעיה כרונית שלא נפתרת. אני מאמין ששתי התופעות קשורות כי אני מבין שמדובר בעין שמאל בלבד. דלקת אלרגית היא לרב דו צדדית אלא אם יש גירוי מקומי ספציפי (איפור, משחה עורית רק בצד אחד וכו). את צודקת בנוגע לטיפול הסטרואידלי הממושך שאינו רצוי. המשחה שהזכרת (פרוטופיק) אמורה לשמש תחליף לטיפול הסטרואידלי. אפשר להעלות מינון (ל 0.1%) או לנסות טיפות מסוג אחר. ממליץ לכם לפנות לרופא עיניים מומחה לדלקות עיניות (מומחה ל"אובאיטיס", גם אם לבתכם אין אובאיטיס).

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים