קפיצה התעשרות גבוהה במספר המשקפיים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

07/03/2019 | 09:10 | מאת: ילדה בת 8

בתי בת השמונה אובחנה כמי שזקוקה למשקפיים לפני כשנה וחצי. תחילה היה מספר המשקפיים 1- בכל עין ואולם כל כמה חודשים עלה המספר וכעל עומד על -2.75 בכל עין (לפני כחודשיים נערכה לה בדיקה ונקבע כי זקוקה לעדשה של -2 בכל עין ולאחרונה התלוננה שוב כי לא רואה טוב מהלוח ובבדיקה נקבע כאמור מספר חדש -2.75). האם עלייה בתדירות זו שכיחה אצל ילדים? יש סיבה לדאגה? נדרש לערוך בירורים נוספים? אציין כי נבדקה לפני כשנה אצל רופא עיניים ומעבר לאבחנה כי זקוקה למשקפיים לא נאמר לנו כי קיימת בעיה נוספת תודה מראש

עליה במספר במשקפיים נובעת מהתארכות העין.במידה וקצב העליה במספר הוא גבוה אפשר לחשוב על טיפולים שמטרתם למנוע את עלית המספר. הטיפול הנפוץ כיום הוא עם טיפות אטרופין מדולל (0.01%). לשם כך פני לרופא עיניים ילדים והתייעצי.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים