צפצופים בנשימה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

21/05/2014 | 10:52 | מאת: אלנה

שלום, התינוקת שלי בת 3 שבועות. נולדה תאומה בשבוע 34 והייתה יומיים באינקובטור ללא בעיות נשימה. נולדה במשקל 2290 ושבועיים לאחר מכן היא שוקלת 2690. העניין שמהיום הראשון כמעט יש לה חרחורים וצפצופים במהלך הנשימה. לא כל הזמן לרב אחרי האוכל או בזמן שינה. זה נשמע כמו יונה וקצת מדאיג. רופא אמר שככל הנראה מדובר בלרניגומלציה. מכיוון שאנחנו לא בארץ וללא רופא ישראלי אנחנו לא שלמים עם האבחנה. מהם התסמינים של לרניגומלציה? כיצד לטפל? האם יש חשש מחנק? מבעיות נשימה מסכנות חיים?

21/05/2014 | 15:58 | מאת: ד"ר גיא גוט

לרינגמלציה היא תמט של הסחוסים באיזור הלרינקס (מעל מיתרי הקול)המתרחש בזמן שאיפה. הסימפטום העיקר הוא רעש נשימתי הנקרא גם סטרידור. האבחנה מסתמכת על הממצאים בבדיקה ועל בדיקה אנדוסקופית של האיזור (לרינגו-ברונכוסקופיה). בד"כ מצב זה חולף לבד סביב גיל שנה ואינו דורש טיפול פרט למקרים החמורים ביותר המלווים בהתשנקויות בזמן אכילה וחוסר עליה במשקל. בזמן הצטננות או מחלות חורף אחרות יכולה להיות החמרה בסימפטומים ודרוש מעקב רפואי. ישנן סיבות נוספות הגורמות לרעש נשימתי מהלידה ועל כן ממליץ להמשיך מעקב רופא ריאות או אא"ג.

מנהל פורום אסתמה ילדים