שיעול לילדה בת 5 שנים

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

28/12/2017 | 19:31 | מאת: מירית

היי לפני שלושה שבועות כתבתי לך לגבי בתי בת 5 לפני שלושה שבועות היה לבתי שיעול חודש והילדה טופלה במשאף הכתום והרופא חשב שזה שעלת ונתן לפני התשובה אזניל והתשובה של השעלת הגיעה שלילית וצילום ראות תקין לאחר שבוע מסיום האנביוטיקה כול השיעול הסתיים לגמרי אתמול היא הגיעה מהגן מנוזלת והיום התחיל שיעול לציון הילדה לוקחת את המשאף הכתום - סי וגולייר באבקה יש עוד משהו להוסיף שהשיעול לא יחמיר ויהיה ממשוך ועוד שאלה האים יכול להיות שהאנביטיקה עצרה את השיעול

שלום מירית לאזניל יש שתי תכונות מיוחדות שמאשפרות לה להתגבר על מצבי שיעול מסובכים במהלך התקף של אסתמה: מצד אחד מדובר בתרופה שיודעת להילחם בחיידקים שמזהמים את צינורות נשימה ריאות שהיו מלאי ליחה במשך כמה ימים, ומצד שני יש לאזיל גם השפעה אנטי אסתמטית. לכן אם נותנים אזניל בלבד יהיה שיפור חלקי בלבד ואם רוצים להגיע לשיפור מקסימלי צריך לתת את האזניל יחד עם טיפול יעיל אנטי אסתמטי . ההסבר לכך הוא שאם נותנים תרופה נגד זיהום לתוך מקום שיש בו זיהום מבלי לאפשר לזיהום להתפנות החוצה מקבלים תוצאה חלקית , אך אם משלבים טיפול נגד הזיהום יחד עם טיפול שנועד לנקז את הליחה מדרכי הנשימה רק אז התוצאה תהיה יעילה . במקרה של האזניל עזר הפעם ואולי יעזור גם בפעם אחרת אך עליך לדעת איך לטפל בילדה שלך כך שלך שלא תגיעי למצבים בהם את צריכה להשתמש באזניל ותצליחי למונע את ההתקף או להישלט עליו תוך זמן קצר לאחר שהוא מופיע. לשם כך את צריכה להיעזר במומחה שידריך אותך איך להגיע לתוצאות כאלו בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים