בעיית נשימה - התייעצות.

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

28/03/2017 | 00:47 | מאת: דולב

שלום רב. אני בן 15 וחצי וכבר מעל לעשור יש לי בעית נשימה. בהתחלה ההורים שלי ורופא המשפחה היו בטוחים שזו בעיה שתחלוף עם הגיל אך בעקבות החמרה רצינית בשנה האחרונה (עלייה בתדירות ההתקפים למדי חודש או פחות ולא 2-4 פעמים בשנה כמו שהיה פעם) הגענו למסקנה שכנראה מדובר בבעיה. ההתקף נמשך בין 4 ימים לשבוע והוא מתבטא כך: החלק הראשוני והאקוטי מתבטא בתחושה איומה בגרון (כאילו נוזלים תקועים בגרון). התחושה מקשה מאוד על בליעת רוק ונוזלים וכן גם על אכילה. בנוסף מתחיל שיעול יבש ונבחני (בגיל ילדות זה היה מתבטא כשיעול סטרידור עם קושי רציני בנשימה). בדרך כלל מתחיל גם חום נמוך(37.5-38.5) ותחושה כללית מאוד רעה. התופעה מחמירה בלילה ובדרך כלל אני קם לפנות בוקר (4-5 בבוקר) בגלל תחושה רעה מאוד. לפעמים יש כאבים בחזה. החלק הזה נמשך כארבעה ימים בדרך כלל. החלק השני מתבטא בשיעול לחתי והמון נזלת והוא נמשך גם כן כמה ימים. גם לאחר שההתקף האקוטי מסתיים בין ההתקפים יש לי שיעול נבחני ויבש באופן כרוני. בזמן התקף אני עושה אינהלציות בודיקורט(פעם -פעמיים ביום) ונושם אויר קר מהמקפיא(מה שהייתי עושה שהדבר היה מתבטא בשיעול סטרידור בילדות). כעיקרון גם למרות הטיפול אין ממש שיפור. הופנתי לרופאת א.א.ג והיא בדקה אותי בזמן התקף ואמרה שמבחינת התחום שלה הכל תקין (בבדיקת מיתרי קול עם צינור גמיש נרשם אודם בלרינקס ובמיתרי הקול) ושאולי מדובר בבעיה ריאתית כי כן יש בעיה לפי איך שהשיעול נשמע. הופנפתי גם לבדיקת מטכולין תגר בחשד לאסתמה שאותה אני אמור לבצע בעוד כשלושה שבועות. כדאי לציין שיש לי רקע בריאותי: אני חולה צליאק(כעת מאוזן) וגם יש לי חשד לבעיה אוטואימונית (שמתבטאת בתופעות דלקתיות במע׳ העיכול והעור) כ3.5 שנים שהיא לא מוגדרת כרגע (חשדו לבכצ׳ט, חשדו לIBD- כרגע שום דבר לא מוגדר). להורים ולאחים שלי יש אלרגיות. כיוון שהתופעה מאוד משבשת לי את חיי השגרה (ובזמן התקף המצב בלתי נסבל) רציתי לשאול האם כדאי לעשות בדיקות נוספות? האם הסימפטומים נשמעים קלאסים למצב מסוים(אלרגיה? מחלה אחרת?) כיוון שלפי מה שהבנתי אסטמה לא מתבטאת בצורה הזו. האם יש דרך לטפל במצב? תודה רבה ושבוע טוב.

שלום דולב הסיפור שאתה מספר מתאים להתקף של אסתמה. להתקפים כאלו יש טיפול טוב שמפסיק אותם לאחר ימים בודדים. לא ניתן להכנס לפרטי הטיפול באינטרנט. כדאי שתפנה לרופא ילדים מומחה למחלות ריאה בילדים . ספר לו את הסיפור הוא יבדוק אותך ויציע לך טיפול . אם הטיפול לא יעזור פנה למומחה דומה אחר עד שתקבל מענה טוב לבעיתך. יש טיפול טוב שיכול להפסיק את כל ההתקף כזה מיד לאחר שהוא מתחיל בברכה פרופ' ב. וולוביץ

30/04/2017 | 22:12 | מאת: דולב

בדיקת המטכולין יצאה שלילית? אין הדבר שולל אסתמה?

מנהל פורום אסתמה ילדים