חיסונים אחרי השתלה מאח

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

06/02/2016 | 19:46 | מאת: עדי ש

לפני שנה וחצי עברתי השתלת מח עצם מאח. יש לי GVHD בעינים ובעור ואני לוקח תרופות נגד השתל. נאמר לי שאני צריך להתחסן לכל מיני חיסונים אבל הרופא שלי חשב שזה לא נכון. מה דעתך?

לרב מקובל להתחיל במשטר חיסונים כחצי שנה עד שנה לאחר ההשתלה. במטופלים שבשלב זה עדיין מטופלים בתרופות מדכאות מערכת חיסון, כדוגמת סטרואידים או ציקלוספורין, או אם יש GVHD כרוני פעיל ומשמעותי, הגוף לא ייצר נוגדנים כתגובה לחיסון ולפיכך מקובל לשהות את מתן החיסון לעוד מספר חודשים. לכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני התחלת ביצוע החיסונים. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם