התייעצות רפואית כוללת

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

25/05/2014 | 13:19 | מאת: אנונימית

היי גילו לאבי CLL לפני שמונה שנים. הוא במעקב בבי"ח קפלן. כיום ערך הלויקוציטים שלו עומד על 60,000. הוא סובל גם מאנמיה קלה. (הומוגלובין 10.4) לאחרונה הוא מאוד מאוד חלש. ישן המון, חסר כוחות. נראה כאילו שהחיים אוזלים ממנו. הציעו לו להשתתף בתרופה נסיונית אובינוטוזומאב. אנחנו זקוקים לרופא שידע לייעץ לו יעוץ כולל, לגבי השתתפות בניסוי שייקח בחשבון לא רק את המחלה הזאת, אלא יסתכל גם על פרמטרים אחרים. באופן טבעי, אולי רופא המשפחה יכול היה לתת את הייעוץ הזה, אבל הוא לא סומך עליו. איזה סוג של רופא יכול לתת לו ייעוץ כזה? למי אפשר לפנות? האם בסוג כזה של ניסוי הוא מקבל טיפול בוודאות או שהוא יכול להיות בקבוצה שמקבל טיפול דמה? תודה רבה

27/05/2014 | 18:28 | מאת: אורית

שלום שמי אורית הגעתי לפורום המטולוגיה וקראתי על המצב בו נמצא אביך אני מתנדבת הרבה בעזר מציון איכלוב ומכירה הרבה מאוד רופאים היית ממליצה בחום להתייעץ עם פרופ אלה נפרסטק מנהלת מערך המטולוגיה והשתלת מח עצם במרכז רפואי תל אביב היא מקבלת בויצמן 14 בטופ איכלוב בקומה 20 אתה כותב בגוגל טופ איכלוב ותקבל את כל הפרטים טלפונים והכל הרופא שהמלצתי עליה כולם ממליצים עליה היא הכי טובה בתחום של דברים מסוג זה ושווה יעוץ אצלה שהיה רפואה שלמה אפשר גם להתקשר אלי יש לי עוד רופאים ניתן להתייעץ אבל הכל קשה לי כאן לכתוב נייד 0528966692

אני מסכים שחשוב ביותר להסתכל על התמונה הכוללת ולהתאים את הטיפול בצורה פרטנית. אני חושב שכדאי לדון בנושא הזה עם הרופא המטפל של אביך. אובינוטוזומאב הוא נוגדן נגד חלבון ספציפי המופיע על תאי ה CLL. ישנן לאחרונה מספר עבודות שהראו יעילות משמעותית עם טווח בטיחות טוב. ישנם מספר מחקרים כעת שמבוצעים עם התרופה וניתן לשאול את הרופא המטפל מהי מסגרת הניסוי שהוצע לאביך. בברכת החלמה ובריאות שלמה.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם