שאלה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

14/06/2015 | 02:19 | מאת: נטלי

שלום, בת 26.לפני 18 שנה עברתי השתלת מח עצם מאחי עקב APLASTIC ANEMIA . לאחר ההשתלה היה לי GVH קשה בעיקר במערכת העיכול , העור, ריריות הפה והשפתיים. קיבלתי תרופות והמצב השתפר אך הרגישות בריריות הפה והגוון הלא אחיד של השפתיים נשאר עד היום.לא נוטלת תרופות כבר 18 שנה. לאחרונה הופיעו לי שני כתמים חומים על השפה. כשהלכתי לרופא עור הוא אמר שזה כנראה מהשמש ,שאלתי אותו אם זה לא יכול להיות ביטוי של GVH והוא אמר שלדעתו זה מהשמש (אני לא בטוחה שהוא ידע מה זה GVH)האם לדעתך כתמים חומים על השפה יכולים להיות ביטוי לGVH (כאמור, מההשתלה ועד היום יש לי גוון לא אחיד בשפתיים ורגישות רבה בהם) והאם יש משחות להעלמתם/טיפולם/הבהרתם??

שינויים פיגמנטרים על השפתיים יכולים להיות כחלק מ GVHD אולם אני מסכים שבשלב זה, מרבית הסיכויים שמדובר בנזקי שמש. יחד עם זאת, הריריות והעור של אנשים שעברו השתלה רגישים לנזקי שמש בצורה משמעותית בהשוואה לאוכלוסיה הכללית ויש מספר סיבות נוספות לשינויים פיגמנטרים. יש מספר משחות שניתן להסתייע בהם. מציע שתפני למרפאת עור באחד מבתי החולים הגדולים המורגלים במעקב אחרי מושתלי מח עצם כדי לבצע עיבוד מסודר. בברכת בריאות.

16/06/2015 | 13:20 | מאת: נטלי

תודה רבה על תשובתך.האם אני צריכה הפניה מרופא כדי לפנות למרפאת העור? מהרופא שטיפל בי בזמן ההשתלה? אני עברתי את ההשתלה בהדסה עין כרם . האם אני צריכה לפנות למחלקת העור שם?

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם