אחרי השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

25/03/2015 | 20:04 | מאת: אלי

שלום. בן 70 עבר טיפול 7 פלוס 3 ולאחר מכן טיפול מיצוק וזאת לאחר גילוי AML. עבר השתלת מח עצם מתורמת זרה. בבדיקת מח עצם לאחר חודש מה השתלה מצאו 1 אחוז של xy מתוך 500 תאים. כעת לאחר שלושה חודשים מעת ההשתלה נמצא עדיין 1 אחוז של xy מתוך 400 תאים. לא זוהתה מוטציה של NPM 1. האם תקין לאחר 3 חודשים למצוא עדיין תאי xy? תודה

קשה לתת תשובה חד משמעית שמנותקת מהקליניקה של החולה. בדיקת ה FISH היא משלימה לבדיקה המורפולוגית, בדיקת האימונופנוטיפ (פקס)והבדיקות המולקולריות. השילוב בין כל הבדיקות נותן את ההערכה של התגובה להשתלה. בעיקרון אחוז התאים תלוי, בין השאר, בעוצמת טיפול ההתנייה ולעיתים ייתכן שבשלושה חודשים עדיין יהיו תאים שאינם תאי תורם במח עצם אם עוצמת ההתנייה היתה נמוכה (התנייה לא מיאלואבלטיבית) העלמות המוטציה ב NPM1 מרמזת על השגת תגובה מצוינת - הפוגה מולקולרית. כדי להסיר, כדאי לשקול ביצוע כימריזם של תאי התורם.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם