gvhd

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

13/11/2014 | 14:17 | מאת: צרלי

שלום וצהרים. כמה זמן זה ימשך? מה בסוף יעשו שלום,המח עצם והגוף. או איך זה עובד,ולמה ,ומתי,ואיך ישלימו לבסוף,ותודה לעונים.

מחלת השתל נגד המאכסן (GVHD) יכולה להמשך חודשים ולעיתים שנים לאחר ההשתלה. הבשורה הטובה היא שבחולים שלוקים בה בדרגה קלה, הסיכוי להשנות של המחלה לאחר ההשתלה הוא נמוך. הבשורה הפחות טובה, היא כמובן המאבק היומיומי בתופעות הלואי. ישנן מספר גישות חדשניות לטיפול שעשויות לגרום להטבה הדרגתית בתסמינים ומספר תרופות במחקרים קלינים שעשויות להיטיב ובהחלט היכולת שלנו לשלוט במחלה זו טוב יותר היום בהשוואה ללפני מספר שנים. חשיבות המעקב והטיפול הכוללני (שכולל צוות רפואי ותומך גדול) הוא קריטי בחולים עם GVHD. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם