שאלה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

13/10/2014 | 21:38 | מאת: נטלי

שלום, בת 25, לפני 17 שנה עברתי השתלת מח עצם מאחי בעקבות APLASTIC ANEMIA . מיד לאחר ההשתלה סבלתי מGVHD קשה מאוד בעור במערכת העיכול ובפה. מאז ועד היום הכל בסדר. מלפני שבעה חודשים הופיעה לי תחושת לחץ חזקה בשלפוחית השתן.לאחר כל הבירורים הגניקולוג חושב כי זה אנדומטריוזיס ולכן רוצה לתת לי גלולות "יסמין". האם אני יכולה לקחת גלולות אלה בהתחשב בהשתלת מח העצם והAPLASTUC ANEMIA שחליתי בעבר?

ניתן ליטול יסמין. איני רואה מניעה. בברכת בריאות שלמה.

16/10/2014 | 22:49 | מאת: נטלי

תודה רבה על תשובתך. קראתי שגלולות למניעת הריון מסוג "יסמין" עלולות לגרום לקרישיות יתר. סבי וסבתי מצד אמי נטלו קומדין ומיקרופירין. האם עליי לעבור בדיקות לפני שאתחיל ליטול את הגלולות?האם אני לא בסיכון לקרישיות יתר או בעיות אחרות?

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם