לוקמיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

19/05/2014 | 14:34 | מאת: מישה

אשתי בת 56 גילו לה לוקמיה מסוג AML ,מסיימת טיפול כימותרפי אחד. בבדיקת מח העצם שנעשתה לאחר הטיפול הכימותרפי נראה כי גופה מפתח תאים וטסיות בריאים. האם יש צורך להמשיך לעוד סידרה או שניים של טיפול כימותרפי או שאפשר להסתפק בזה וכמובן להמשיך לעקוב בשביל לא לקחת את הסיכון שלאחר סיום הטיפול הכימותרפי השני והשלישי (בשבועיים שלאחר מכן)ולמנוע הסתבכויות מיותרות?

מקובל לתת לפחות עוד לפחות שני קורסים כמוטרפים. אופציה נוספת היא המשך טיפול באמצעות השתלת מח עצם. הפסקת הטיפול בשלב זה עשויה לגרום להשנות (חזרה) מוקדמת של המחלה. העובדה שבמח העצם התגובה טובה היא מצוינת. מציע שתדון עם הרופא המטפל בנוגע לאופציות הטיפוליות האפשריות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם