דם טבורי

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

21/08/2014 | 08:37 | מאת: מארק

שלום רב, לפני כשנה גילו לאבי בן ה 57 לוקמיה, יש לי בת בת 7, שכאשר נולדה השתמשנו בשירות של דם טבורי, האם ישנה אפשרות לרפא את אבי בעזרת הדם הטבורי של ביתי?

באם הוחלט ללכת להשתלה אלוגנאית (השתלה מתורם) לאביך, הרי שתחילה יש לחפש תורם מתאים מבין אחים או אחיות של אביך ובאם לא נמצא לחפש במאגרים הלאומיים והבינלאומיים תור זר מתאים. רק במידה ולא נמצא תורם כזה, שוקלים מנה של תאי אב שמקורם בדם טבורי - ואז אכן ייתכן והמנה ששמרתם תהיה מתאימה. יש מספר בנקים ציבוריים של דם טבורי אשר ניתן לחפש בהם מנות מתאימות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם