בדיקת ביופסיה פענוח

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

27/10/2019 | 20:48 | מאת: סימה

אשמח באם תוכל לפענח לי את הביופסיה שעשיתי בעקבות ציסטה בעמוד שדרה. מחוליה l3 משמאל בקידוח. התקבל גליל מוח עצם 3 mm באורך קוריות העצם בחלקן דקות. הגליל מכיל כמות קטנה של תאים המהטופואיטים המייצגים את כל שלושת השורות: השורה האדומה ערה. בשורה הלבנה הבשלה עד ללויקוציטים נויטרופילים. מגהקריוציטים קטנים בעלי גרעינים היפולוברים. בתוך הגליל של מוח עצם נצפה חומר ורוד אמורפי של הציג תכונות של אמילואיד או של גליקוגון (שלילי pas) נצפה ריבוי ניכר של סיבי קולגן בתוך החומר האמורפי (garde3-4) בצביה לרטיקולין. לא נצפו תאי פלסמה ברקע (צביעה שלילית לשרשראות קלות lambda-ikappa) אין עדות לתהליך גרורתי אפיטליאלי (צביעה אימונוהיסטוכימית ל-ckmnf116 שלילית). אין עדות לתהליך לימפופרוליפרטיבי או דלקתי בחומר שהתקבל. Snomed:t-1x000 m-09350

לא ניתן לפענח תשובת פתולוגיה בניתוק מהקליניקה. כדאי לברר את המשפט "ומר ורוד אמורפי של הציג תכונות של אמילואיד..." האם הכוונה שלא? בברכת בריאות.

02/11/2019 | 19:58 | מאת: סימה

כן נרשם שלא הציג ...

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם