לא יורדת במשקל רק מעלה..

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

07/03/2019 | 10:48 | מאת: אביטל

שלום רב ד״ר, קוראים לי אביטל, אני בת 19 ועברתי השתלת מח עצם לפני עשרה חודשים עקב לוקמיה אקוטית AML. התרופות שאני מקבלת עכשיו הן ולטרקס רפאפן ורספרים. אני מסיימת איתן ביוני. לפני המחלה שקלתי 57 קג והגובה שלי הוא 162. עכשיו המשקל שלי 69 קג ולא מפסיק לעלות.. אני שיניתי את התפריט שלי אוכלת מנות קטנות יותר ובריאות יותר.. באופן מסודר, שותה המון מים כל יום ולא רואה אף שינוי..זה מאוד מתסכל.. האם זה בגלל האנטיביוטיקה? או שהאיזון השתבש בגלל הטיפול..? תודה רבה להתיחסותך!

אביטל שלום, ברור לך שקשה לענות לך ללא לבדוק אותך בצורה מסודרת וללא סקירה של התרופות שקיבלת. עקרונית יש סיבות אנדוקריניות, נוירולוגיות, וגם סיבות הקשורות לתגובות אימונולוגיות שיכולות להסביר את העליה במשקל. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם