לוקמיה בן 80 עם כאבי בטן עזים

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

11/06/2018 | 22:39 | מאת: עוז

הי אבא שלי אובחן כ CMML עם BCR-ABL שלילי וקיוטיפ שלילי. מטופל בHYDREA - כ500 מ"ג פעם ביום התחיל לסבול מכאבי בטן עזים לפני כשלושה שבועות לאחר כל ארוחה. בשבוע האחרון כמעט לא אוכל כלום (כי אז אין כאבים) ונחלש מאד. מצד ירוד. עשו גסטרוסקופיה וגילו דלקת בתריסריון וגסטריטיס, וגם פוליפ קטן. לא היה עדיין אצל גסטרואנתרולוג. רופא היה אצלו היום ואמר שיש "מחלה חמורה במעיים". לא מבין מה זה... מה עושים? עוז

קשה מאוד לעזור בלי לראות את התמונה כולה. CMML כשלעצמה יכולה לגרום לכאבי הבטן אם הטחול מוגדל ומפריע להתפשטות הקיבה בזמן האכילה. סיבות נוספות יכולות להיות תהליכים זיהומיים. נראה שאצל אביך לאור ממצאי הגסטרוסקופיה, התהליך הדלקתי בקיבה ובתריסריון כשלעצמו יכול לגרום לכאבי הבטן. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם