קנדידה במעים לאחר השתלת מח עצם?

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

22/12/2017 | 09:03 | מאת: נטלי

שלום, בת 29. לפני 20 שנה עברתי השתלת מח עצם מאחי עקב APLASTIC ANEMIA . ההשתלה הצליחה אך לאחר תקופה קצרה פיתחתי GVH קשה מאוד שהתבטא בעיקר במערכת העיכול,בעור ובפה. ניתן לי טיפול והבראתי לחלוטין חוץ מרגישות ואודם בריריות הפה - שבנוסף לטיפול התרופתי שמתי דקטרין אורל גל לתקופה מה ועצירות שהופיעה כשנה לאחר ההשתלה ועד היום. מזה כ 4 שנים אני סובלת מרגישות בבטן תחתונה ותכיפות נוראית במתן שתן. כל בדיקות הדם וההדמיה תקינות. הייתי אצל נטורופתית שאבחנה שיש לי קנדידה במעיים שגורמת לתסמינים אלה (היא לא ידעה שעברתי השתלה). האם יכול להיות שבעקבות ההשתלה וה GVH מלפני 20 שנה יש לי קנדידה במעיים שהתפרצה לפני 4 שנים ועד אז לא הרגשתי בזה? האם אפשר לעשות בדיקה לוודא זאת ?והאם יש טיפול תרופתי לזה שלא פוגע באיברים אחרים?

איני בטוח שהתסמינים קשורים לקנדידה. קנדידה במעיים יכולה להיות במעיים גם ללא קשר ל GVHD או לדיכוי חיסוני. מציע להתייעץ גם עם אורוגניקולוג

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם