ניתוח כריתת שחלות מניעתית

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

19/10/2016 | 07:42 | מאת: מירי

שלום רב! אפשר לקבל הסבר/נתונים על סיכון מוגבר למחלות לב/שבץ מוחי אצל נשים שעברו כריתת שחלות מניעתית בגיל 35-36? אני נושאת BRCA1 עם היסטוריה משפחתית מצד אימי של סרטן שד אך גם היסטוריה לא קלה של מחלת לב איסכמית, אוטמי לב ושבץ מוחי בצד משפחת אבי. השאלה היא מה גובר על מה בהחלטה לכרות. המון תודות!

בנשאיות הסיכון לסרטן גובר על הסיכון למחלות לב וכלי דם גם במשפחה עם נטיה למחלות אלו ולכן מומלץ לעבור את ניתוח כריתת השחלות והחצוצרות כדי להוריד הסיכון למחלת לב וכלי דם לרב מומלץ לאחר ניתוח לשקול טיפול הורמונלי

מנהל פורום סרטן השחלה