סרטן שחלות מופשט שלב 4

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

27/11/2018 | 00:52 | מאת: אס

חולה בת 62- סרטן שחלות גרורתי מופשט בחלל הצפק . לפני כשנתיים וחצי עברה כריתה מירבית רחם טופלות אומנטום ולאחר מכן 15 טיפולי כימותרפיה דרך הוריד בטקסול, קרבופלטין,טקסוטר ,דוקסיל(קליילקס ) וביולוגיות-אבסטין ולינפראזה.  כיום, בשל חסימת מעי דק(*חלקית) בוצעה לפרוסקופיה להוצאת סטומה - אילואסטומיה.  תוך כדי נשלחה ביופסיה מכמה מקומות לאונקוטסט ופאונדיישן. וכמובן נצפו מספר גרורות כולן בחלל הצפק (*כבד נקי לגמרי). לפי מדד הניקוד crs נמצאו 18 שזה דיי הרבה.. . מלבד הממאירות,  החולה במצב טוב מבחינת פרופיל לבבי, תפקודי ריאות וכו.  שאלתי היא: 1. מהן ה'דרישות' להתאמת חולה זו לניתוח crs+הייפק?  ומהי המלצתך? 2. הגניקו-אונקולוגים ממליצים לחזור לכימותרפיה דרך הוריד.... בהתאם לתוצאות הפאונדיישן ואונקוטסט. והרי ידוע, שיש מיעוט כלי דם בחלל הצפק.... לכן מבקש לדעת האם זה לא מיותר? מדוע זה נראה להם כל כך טבעי לחזור על כימותרפיה שהקרצינומה לא מגיבה לה? לתשובתך אודה

לצערי את בודאי מבינה שהמחלה המתוארת שחזרה וכבר קיבלה מספר קווי טיפול והיא עדיין מתמידה בצורה נרחבת עד גדי צורך באילאוסטוציה, היא מאד בעיתית לטיפול עם סיכויי הצלחה לא גבוהים. הסיכוי שכירורגיה במצב שכזה כולל הייפק וכמוטרפיה תוך ציפקית תביא לשינוי משמעותי הוא לא גדול. לכן בהחלט הגיוני ההמלצה לתת טיפול מותאם לפח בדיקת הפאונדשיין

05/12/2018 | 23:09 | מאת: אס

אתה מדבר על קיטרודה? אופדיבו ויירבוי? לפי פאונדיישן

מנהל פורום סרטן השחלה