לחץ תוך עיני גבוה ביותר

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

07/01/2018 | 20:52 | מאת: נסערת

בת 22 בריאה ללא מחלות וללא משקפיים . במקרה הלכתי הבוקר לרופא עיניים משום שהעין אדומה כבר תקופה די ארוכה בהתחלה חשבתי שזה חוסר שינה בהמשך חשבתי שזה בגלל אלרגיה לצמח מסויים אבל הבעיה לא נפתרה אז פניתי לרופא. הרופא מצא לחץ 45 ממ"כ!!! הוא הפנה אותי בבהלה לOCT באופן מיידי אחרי שעתיים עברתי את הOCT וחזרתי לרופא. הרופא אמר שהבדיקה OCT יצאה מצויין הכי טוב שיש!! הוא שם לי טיפות ואחרי שעה בדק שוב. בסופו של דבר קבלתי מרשם 2 סוגי טיפות לשים בלילה ובבקר ועלי לחזור אליו מחר. השאלה שלי אם הצילום יצא מושלם כל כך אז למה לי לקחת טיפות? קראתי את התופעות לוואי וזה נורא מפחיד! האם לחץ 45 זה נחשב גלאוקומה או יתר לחץ תוך עיני? אני בלחץ נוראי האם זה יכול לעבור לבד? בנוסף הרופא שלח אותי לשדה ראיה אבל אחרי שהוא ראה את הצילום OCT הוא התחרט. ואמר שאני יכולה לעזוב ולזרוק את ההפניה לפח. אבל כן לעשות אולטראסאונד פכימטריה. האם כואב? תודה!

לחץ 45 הינו חריג מאד. אם יישאר בעין שלך לחץ גבוה כזה, אז גם אם כרגע ״הכל בסדר״ תוך מספר חודשים ייגרם נזק בלתי הפיך לראייה, ולכן בהחלט צריך לטפל עם טיפות ולהוריד את הלחץ. מכיוון שמה שאת מתארת - לחץ גבוה באישה צעירה עם עין אדומה - זה לא מקרה ״רגיל״ של גלאוקומה, אני מייעץ לך להבדק ולהתייעץ עם רופא עיניים שמוגדר כמומחה בגלאוקומה. בדיקת שדה ראייה אכן דרושה במסגרת הברור והמעקב. שימוש בטיפות להורדת לחץ תוך עיני הוא לרב בטוח מאד. פכימטריה הינה פרוצדדורה פשוטה מאד ולא כואבת.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני