עדשה סקלרית או עין תותבת

דיון מתוך פורום  עיניים תותבות

11/11/2015 | 22:42 | מאת: שי

שמי שי ואני בן 29 ומה שנולדתי עם קולובומה בעין ימין של עצב הראייה והמקולה. לפני שנה בערך עברתי דימום בעין הזו ולמרות טיפול בטיפות להורדת לחץ תוך עיני העין מפתחת פטיזיס. יש לי כמה שאלות: מה מומלץ לי עדשה סקלרית או עין תותבת? העין הימינית שלי קטנה מהעין הבריאה שלי ורציתי לדעת אם יש עדשה שיכולה להגדיל את העין ולהשוות את הגודל של העין עם הגודל של העין הבריאה? ומה יותר נוח עדשה או תותב? אני קצת דואג שהעדשה או תותב לא יהיו נוחים לי וזה יצור בעיות כמו אלרגיה או סיבוכים בעין. ושאלה אחרונה אפשר להשתיל עין תותבת או עדשה סקלרית? תודה

שי שלום ההחלטה של התאמת עדשה או עין תותבת היא פועל יוצא של מצב העין ומידת המילוי שיש לעשות על מנת לשוות לעין מראה דומה ככל שניתן לעין הבריאה .ההבדל בין עדשה לבין עין תותבת הינו בגודל .עין תותבת גדולה ועבה ובאה למלא חלל גדול יותר . כגון במקרים של עקירה .העדשה הינה דקה יותר ומשמשת בעיקר כאשר העין קימת אך לא רואים בה .רוב האנשים מתסגלים ללא בכיות לעין התותבבת בברכה אבי

מנהלי פורום עיניים תותבות