סיבוך דלקתי אחרי ניתוח לב - דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

31/01/2016 | 21:16 | מאת: אדי

בן 39 א חרי תיקון מסתם מיטראלי מהצד אובחן pps טופלתי בקולחיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום בתוספת 4 אספירין 500 מ"ג ליום לחודש - ירד היטב בהדרגה מcrp 43 ל- crp 7 כשלפתע קפץ תוך כמה ימים ל-109 .נצפה באקו לב נוזך סביב הלב ודלקת . כעת ניתן לי בנוסף לקולחיצין במינון הנ"ל גם פרדניזון שמתחיל 40 מ"ג ומוריד בהדרגה כל שבוע 5 מ"ג - הבנתי שהוא מעודד התלקחויות חוזרות : מה היית ממליץ לי לעשות בנידון ? ? כי הקולחיצין לא עזר עפ"י האקו בדלקת חוזרת שהקיפה את הלב - (אולי סטרואיד כמו פרדניזון עם תרופה נוספת נוגדת דלקת כמו אספירין ?

אדי שלום, הסיבוך אותו אתה מתאר הינו בהחלט סיבוך ידוע של הניתוח. הטיפול התרופתי הראשוני וגם הטיפול שהוסף הינם טיפולים מקובלים בסיבוך הנ"ל. במקרים מהסוג הזה צריך סבלנות, הטיפול בד"כ הינו למספר חודשים ומורכב ממספר תרופות. רפואה שלמה, דן ערבות

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב