האם יכול להיות אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

11/12/2015 | 16:53 | מאת: מני

פרופסור שלום, אני בן 39 בריא, ומתאמן באופן קבוע 3 - 4 פעמים בשבוע בד"כ ריצה 20-30 דקות ולפעמים תרגילים. לעיתים אני מרגיש ממש עייף וחסר אנרגיה אחרי אימון עם הרגשה כללית רעה, ללא קשיי נשימה, אולם מרגיש שמידיי פעם צריך לקחת נשימה גדולה. במהלך האימון אני לא מרגיש קושי או חולשה ולא קשיי נשימה. התשישות עוברת אחרי שעה שעתיים. אני מאוד מפחד שזו אי ספיקת לב. האם יכול להיות שאי ספיקת לב תבוא ליידי ביטוי אחרי האימון ולא במהלכו? האם התלונות שלי יכולות להעיד על אי ספיקה? (יש חור לקרדיולוג, אבל זה עוד הרבה זמן). תודה.

מני שלום, אי ספיקת לב יכולה להיות חריפה או כרונית. אי ספיקת לב חריפה נובעת מבעיה חמורה בלב ומחייבת טיפול מיידי צינתורי או ניתוחי לשם קיום חיים - זה כמובן לא מצבך. אי ספיקת לב כרונית הינו מצב בו יש ירידה הדרגתית בתפקוד הלב וגם פה יש שלבים שונים מאי ספיקת לב קלה עד קשה ועוד מיניי חלוקות - אי ספיקה ימנית, שמאלית, סיסטולית,דיאסטולית ועוד. הסימפטומים שאתה מציג הינם כלליים מידיי ולאו דווקא מחייבים כי קיימת בעיה או שמקורה בלב, יתכן ומקור הבעיה נובע דווקא מהחימום טרם האימון, תזונה נכונה וכו. בכל מקרה ראוי כי תעבור הערכה לבבית מסודרת במידה והנושא מטריד אותך כמו גם אקו. מבלי לקבל מדדים כמותיים ואכותיים קשה להעיד על מצבך. אבל...חולי אי ספיקת לב קשה אינם מתעמלים 3-4 פעמים בשבוע במשך 30 ד... אשמח לייעץ שוב בהמשך לאחר ביצוע מספר בדיקות. דן ערבות.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב