בעיה לבבית

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

07/09/2015 | 20:46 | מאת: קטי

ד"ר שלום.לפני מספר שבועות חשתי כאבים בחזה שהקרינו ליד וללסת.לא יחסתי לזה חשיבות.אך כאשר הכאבים ניהיו יותר חזקים שהיתחזקו בזמן מאמץ נירשמתי לרופא שהמליצה לי לעשות א.ק.ג. שיצא עם צניחות היא אמרה שיש חשש להתקף לב ישר הזעיקו אמבולנס ואישפזו אותי בטיפול נימרץ. עשו בדיקות דם לטרופונין מספר פעמים שיצא תקין.ביצעו אקו לב ומיפוי שיצאו תקינים.א.ק.ג לפני שנתיים היה תקין לחלוטין. שיחררו אותי עם המשך בירור כבר בבית. השאלה שלי מזה יכול ליהיות? אולי בדיקות לא מדוייקות? אומנם ביצעו א.ק.ג כל יום מספר פעמים וכל הזמן יצא עם חשש לאיסכמיה. אתה חושב שהיה התקף לב? ויש בכלל בעיה בלב? תודה רבה לך מראש על התשובה קטי

קטי שלום, תודה על הפניית השאלה. מהנתונים שציינת יתכן בהחלט שיש מחלה בעורקים הכליליים שמספקים דם ללב. כעת עלייך לפנות לקרדיולוג המטפל, ועליו להחליט באיזו שיטה הוא מעוניין להמשיך את הבירור במקרה הספציפי שלך ואם בכלל. יש מגוון שיטות.... ממבחן מאמץ, CT לבבבי ועד צינתור. הקרדיולוג המטפל ישכלל את הנתונים במקרה הספיציפי שלך ויחליט. אשמח לייעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב