mri

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

12/02/2014 | 23:56 | מאת: נתן

בצילום MRI התקבלו התשובות הבאות: מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. בסדרות T2 ו-FLAIR אין להכיר במוקדים פתולוגים משמעותיים בחומר הלבן. קורפוס קלוזום תקין. גזע המוח והצרבלום תקינים. אין עדות להאדרה פתולוגית. אין עדות לממצא אחר. לסיכום: אין עדות למוקדים פתולוגים בחומר הלבן טרשת נפוצה, או לא? בתודה מראש.

שלום נתן בדיקת MRI מוח שביצעת אינה מדגימה עדות לטרשת נפוצה במוח, במקרה של חסרים נוירולוגים היכולים להתאים לטרשת נפוצה נהוג להשלים בדיקות כולל MRI עמוד שדרה צווארי ובדיקת MRI עמוד שדרה גבי. במקרה של הופעה של דלקת בעצב הראיה נהוג לבצע בדיקת MRI מוח לבדוק הופעה של ממצאים המתאימים לטרשת, אם החשד גבוהה ניתן לחזור על הבדיקה לאחר 3 חודשים. יום טוב

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם