חיסון שעלת וטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

26/09/2016 | 19:32 | מאת: נטע

שלום רב, אבי חולה בטרשת נפוצה ובילדותי חל איסור של משרד הבריאות לחסן ילדים של חולי טרשת בחיסון שעלת מחשש לעורר את המחלה. אני היום בת 30 ולא חולה. אם רלוונטי, חליתי בשעלת בגיל 6 למשך 3 חודשים. כרגע אני בהריון והומלץ לי להתחסן נגד שעלת בכדי להעביר את הנוגדנים לעובר. האם עליי לחשוש מהחיסון? אם כן, עם מי אני יכולה להתייעץ בעניין? תודה נטע

שלום נטע במידה וקיים איבחון של טרשת, חיסון יכול לעלות סיכון במעט להתקף למעשה הריון מוריד מעט סיכון להתקף בטרימסטר ראשון ושני ובאופן משמעותי בשלישי, כך שאני לא רואה מניעה לבצע חיסון במקרה ואת ממש חוששת ניתן לבצע בדיקת MRI מוח במידה והבדיקה תקינה אין שום סיבה לחשש בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם