פיענוח mri מוח בתהודה מכנטית

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

06/09/2016 | 15:39 | מאת: מאי

נשלחתי לmri עלמנת לשלול בעיה ויסקולרית או דמיאלינטיבית(לאחר שהתלוננתי לנורולוג על עקצוצים בפנים). בדיקת הסיטי היתה תקינה וגם ההבדיקה הנורולוגי. נשלחתי גם לmri. מאחר ואני דאגנית מטבעי,הלכתי לרדיולוג מומחה שיפענח את הMRI. הרדיולוג לאחר שבדק את הצילומים טען שהכל בסדר.אך אתמול קיבלתי פיענוח מהמכון בו ביצעתי את הבדיקה ולהלן הממצאים: מודגמים מס מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן בהמיספרות פרונטליות דו צדדית. מוקדים לא ספציפיים. follow void בעורקי המוח ובסינוסים הוורידים תקינים. אין רסטריקציה בדיפןזה. אין האדרה פתולוגית. שאלתי האם זה בסדר ? מפחדת לגשת לנורולוג כי הוא ממש לא נחמד

שלום מאי ראשית ממליץ פענוח של נויורו-רדיולוג המתמחה בתחום , לא כל המפענחים נותנים פענוח נכון ולראיה הרדיולוג הראשון שפענח את ההדמיה כתקינה. ברוב המקרים שמופעים נגעים בלתי ספציפים אין משמעות לנגעים אלו וקיים צורך במעקב הדמייתי פעם או פעמיים נוספות על מנת לאמת שלנגעים אלו באמת אין משמעות ספציפית במקרה ואת חוששת לפנות לנוירולוג ממליץ להחליף רופא בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם