פענוח בדיקת MRI ראש מח וצוואר

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

01/06/2016 | 23:42 | מאת: לימור

ד"ר איל רוזנברג שלום רב , בעקבות נימולים בראש ובגפיים, וכן כאבי ראש ובעיות ראיה הופניתי לבדיקת MRI ראש, מח וצוואר .התוצאה כדלהלן מוקדי אות זעירים, בודדים, היפראינטנסיים ברצפי T2, בחומר הלבן הסובקורטיקלי בעיקר משמאל וכן פריונטריקולרי בולט בצמוד לקרן הפרונטלית משמאל. מה אומרת תשובה זו? מה פרוש פריונטריקולרי? אודה מאד מאד לתשובתך. אציין כי אני בת 42 ולאחרונה התגלו הפרעות בתפקודי כבד . ללא אבחנה . חשד למחלה אוטיאומונית או טוקסית. האם יתכן קשר בין המקרים? תודה רבה

02/06/2016 | 01:11 | מאת: לימור

דבר נוסף ששכחתי לציין , אני נוטלת פקדניזון מזה 4 חודשים . 3 חודשים במינון 40 מ"ג וחודש במינון 60 מ"ג האם יכול להיות קשור לממצאים ב- MRI ?

שלום לימור הנגעים אינם קשורים לטיפול בפרדניזון לגבי הנגעים בכבד סביר שאין קשר ישיר לנגעים, אולם המצאות דלקת בכבד מעלה סבירות למחלות דלקתיות באיזורים נוספים היכולים להיות קשורים לשינויים שנמצאו בבדיקת MRI מוח לגבי הנגעים פריונטריקולרים הכוונה מסביב לחדרים, קשה מאד ללתת פענוח בלי לראות את בדיקת ה MRI, יש לציין שנגעים אלו יכולים להופיע בשכיחות גבוהה בהקשר של כאבי ראש ממליץ לפנות לנוירו-אימונולוג שיתרשם מהבדיקה לשלול מחלות דלקתית בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם