CTA

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

23/01/2016 | 08:56 | מאת: גלי

מה ההבדל בין בדיקת CTA לבין MRA? האם התאמת הבדיקה נעשית עפ"י קריטוריונים מסויימים? זאת אומרת שלאחד יכול להתאים CTA ולאחר MRA? אם כן, מה הם אותם קריטוריונים? האם בדיקת CTA בודקת את הקרוטיס או רק כלי דם תוך מוחי? תודה

שלום גלי בדיקת CTA/MRA הינן בדיקות שנועדו להדגמה של כלי דם, כאשר בדיקת CTA עדיפה בדיוקה על פני בדיקת MRA בהדגמה של פגיעות בכלי דם ניתן להשתמש בבדיקת CTA להדגמה של כלי דם במוח או לחילופין של כלי דם בצוואר כולל קרוטיד בברכה

23/01/2016 | 12:03 | מאת: גלי

ראשית תודה נשלחתי לבצע בדיקות נוירולוגיות מקיפות וביניהם CTA בשל TIA אושפזתי פעמיים במחלקה לשבץ מוחי. חשוב לי לדעת האם הבדיקה הזאת בודקת כלי דם לא רק של המוח אלא גם של הקורטיס? ב2013 ביצעתי בדיקת MRI ראש הפענוח היה תקין. בהשוואה לבדיקה האחרונה נראה ב 2013 היתה היצרות קלה ובכל זאת לא נכתב דבר. כמה "קל" לפספס היצרות בבדיקת MRI ראש? מה המשמעות של החמרה עם תמונה של חסרים בשפתיים? תודה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם