שוב החוששת מאוד

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

02/11/2015 | 17:06 | מאת: תם

אני אמורה להתחיל טיפול בסטרואידים iv של 1000מ"ג לשלושה ימים אני מאוד פוחדת מתרופות בכלל ומהטיפול בפרט מניסיונך האם תופעות הלוואי ניסבלות? אני פוחדת לחטוף פסיכוזה עם כמות כזאת גדולה של סטרואידים וכן...לצערי אובחנתי כסובלת מטרשת

שלום לרוב מטיפול מוגבל לשלושה ימים תופעות הלוואי אינן רבות, ותופעות של פסיכוזה במינון זה הינן די נדירות, כן ניתן לצפות לעצבנות שינוי בהתנהגות וקושי או שינוי בזמני השינה. לאחר מינון זה לרוב מקובל מינון סטרואידים פומי למשך מספר ימים בהינתן התקף הפוגע בתפקוד לרוב לא התקף תחושתי. במידה וקיימת עדות לשני התקפים או דינמיקה בבדיקת ה MRI מומלץ להתחיל טיפול מונע בשילוב יעוץ נוירואימונולוג בברכה

02/11/2015 | 21:47 | מאת: תם

מה זה אומר? כשיש ילדים זה בעייתי...שלא יבהלו מאמא שלהם. ההתקף שלי הוא רק תחושתי אז אולי אוכל לא להמשיך סטרואידים דרך הפה? תודה רבה לך על התשובות המהירות והמאוד מסבירות.

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם